Kurczak w porach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w porach

Autor: ashaera

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.5 kilograma

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w plastry. Lekko rozbijając. Przyprawiamy do smaku. Smażymy z obydwu stron

Krok 2

Myjemy pora, kroimy w cienkie plastry. Dusimy na maśle.

Krok 3

Usmażonego kurczaka dodajemy do porów. Dusząc jeszcze przez chwilę. Można podawać z ryżem, lub z szyszkami z ziemniaków. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gofry z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej