
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
0.5 kilograma
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka kroimy w plastry. Lekko rozbijając. Przyprawiamy do smaku. Smażymy z obydwu stron
Krok 2
Myjemy pora, kroimy w cienkie plastry. Dusimy na maśle.
Krok 3
Usmażonego kurczaka dodajemy do porów. Dusząc jeszcze przez chwilę. Można podawać z ryżem, lub z szyszkami z ziemniaków. Smacznego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej