Kurczak w porach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w porach

Autor: ashaera

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

0.5 kilograma

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka kroimy w plastry. Lekko rozbijając. Przyprawiamy do smaku. Smażymy z obydwu stron

Krok 2

Myjemy pora, kroimy w cienkie plastry. Dusimy na maśle.

Krok 3

Usmażonego kurczaka dodajemy do porów. Dusząc jeszcze przez chwilę. Można podawać z ryżem, lub z szyszkami z ziemniaków. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w porach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej