Pierś z kurczaka w ognistej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierś z kurczaka w ognistej marynacie

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Posypać z obu stron szczyptą soli.

Krok 2

W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko, a w drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą z Marynatą do kurczaka Knorr. Mięso zanurzać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z przyprawą i ponownie w jajku i w bułce- będzie grubsza panierka. Smażyć na złocisto na oleju.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą (2x większa objętość wody niż kuskusu), wrzucić bulionetkę, zamieszać do jej rozpuszczenia i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Usmażone mięso podawać z kuskus posypanym ziołowym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej