Pierś z kurczaka w ognistej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w ognistej marynacie

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Posypać z obu stron szczyptą soli.

Krok 2

W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko, a w drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą z Marynatą do kurczaka Knorr. Mięso zanurzać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z przyprawą i ponownie w jajku i w bułce- będzie grubsza panierka. Smażyć na złocisto na oleju.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą (2x większa objętość wody niż kuskusu), wrzucić bulionetkę, zamieszać do jej rozpuszczenia i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Usmażone mięso podawać z kuskus posypanym ziołowym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej