Pierś z kurczaka w ognistej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w ognistej marynacie

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Posypać z obu stron szczyptą soli.

Krok 2

W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko, a w drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą z Marynatą do kurczaka Knorr. Mięso zanurzać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z przyprawą i ponownie w jajku i w bułce- będzie grubsza panierka. Smażyć na złocisto na oleju.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą (2x większa objętość wody niż kuskusu), wrzucić bulionetkę, zamieszać do jej rozpuszczenia i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Usmażone mięso podawać z kuskus posypanym ziołowym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej