
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szklanka
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Posypać z obu stron szczyptą soli.
Krok 2
W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko, a w drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą z Marynatą do kurczaka Knorr. Mięso zanurzać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z przyprawą i ponownie w jajku i w bułce- będzie grubsza panierka. Smażyć na złocisto na oleju.
Krok 3
Kuskus zalać gorącą wodą (2x większa objętość wody niż kuskusu), wrzucić bulionetkę, zamieszać do jej rozpuszczenia i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Usmażone mięso podawać z kuskus posypanym ziołowym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej