
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szklanka
4 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Posypać z obu stron szczyptą soli.
Krok 2
W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko, a w drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą z Marynatą do kurczaka Knorr. Mięso zanurzać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z przyprawą i ponownie w jajku i w bułce- będzie grubsza panierka. Smażyć na złocisto na oleju.
Krok 3
Kuskus zalać gorącą wodą (2x większa objętość wody niż kuskusu), wrzucić bulionetkę, zamieszać do jej rozpuszczenia i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Usmażone mięso podawać z kuskus posypanym ziołowym pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej