Pierś z kurczaka w ognistej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w ognistej marynacie

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Posypać z obu stron szczyptą soli.

Krok 2

W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko, a w drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą z Marynatą do kurczaka Knorr. Mięso zanurzać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z przyprawą i ponownie w jajku i w bułce- będzie grubsza panierka. Smażyć na złocisto na oleju.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą (2x większa objętość wody niż kuskusu), wrzucić bulionetkę, zamieszać do jej rozpuszczenia i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Usmażone mięso podawać z kuskus posypanym ziołowym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej