Pierś z kurczaka w ognistej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w ognistej marynacie

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szklanka

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na dwie części. Posypać z obu stron szczyptą soli.

Krok 2

W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko, a w drugim głębokim talerzu wymieszać bułkę tartą z Marynatą do kurczaka Knorr. Mięso zanurzać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z przyprawą i ponownie w jajku i w bułce- będzie grubsza panierka. Smażyć na złocisto na oleju.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą (2x większa objętość wody niż kuskusu), wrzucić bulionetkę, zamieszać do jej rozpuszczenia i przykryć pokrywką, aby kuskus wchłonął wodę. Usmażone mięso podawać z kuskus posypanym ziołowym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w ognistej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej