Kurczak pieczony z szałwią i cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony z szałwią i cytryną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

16 sztuk

8 plastrów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Przygotuj panierkę z kopru włoskiego.

Krok 2

Następnie opłucz kurczaki pod zimną wodą.

Krok 3

Cytrynę podziel na 8 kawałków.

Krok 4

Do każdego kurczaka włóż cząstkę cytryny i dwa liście szałwii, po czym posyp kurczaka panierką. Owiń je paskiem prosciutto, mocując szynkę za pomocą wykałaczki.

Krok 5

Ułóż kurczaki w żaroodpornych naczyniach. Piecz około 45 minut. Podawaj z kawałkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej