Kurczak pieczony z szałwią i cytryną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak pieczony z szałwią i cytryną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

16 sztuk

8 plastrów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Przygotuj panierkę z kopru włoskiego.

Krok 2

Następnie opłucz kurczaki pod zimną wodą.

Krok 3

Cytrynę podziel na 8 kawałków.

Krok 4

Do każdego kurczaka włóż cząstkę cytryny i dwa liście szałwii, po czym posyp kurczaka panierką. Owiń je paskiem prosciutto, mocując szynkę za pomocą wykałaczki.

Krok 5

Ułóż kurczaki w żaroodpornych naczyniach. Piecz około 45 minut. Podawaj z kawałkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony z szałwią i cytryną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej