Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

44 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

1 opakowanie

0.5 łyżki

400 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę. Wymieszaj ze śmietanką przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokruszone ziarna kolendry, porwane liście szałwii oraz sok i otartą skórkę z cytryny.

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - Krok 2

Krok 3

Udka z kurczaka przełóż do torebki dołączonej do opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - Krok 3

Krok 4

Całość zalej przygotowaną marynatą.

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - Krok 4

Krok 5

Zamknij szczelnie woreczek i piecz w 180 °C przez 40 minut. Podawaj z ryżem oraz powstałym podczas pieczenia sosem.

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej