Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
91 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 sztuk

1 opakowanie

0.5 łyżki

400 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj marynatę. Wymieszaj ze śmietanką przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokruszone ziarna kolendry, porwane liście szałwii oraz sok i otartą skórkę z cytryny.

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - Krok 2

Krok 3

Udka z kurczaka przełóż do torebki dołączonej do opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - Krok 3

Krok 4

Całość zalej przygotowaną marynatą.

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - Krok 4

Krok 5

Zamknij szczelnie woreczek i piecz w 180 °C przez 40 minut. Podawaj z ryżem oraz powstałym podczas pieczenia sosem.

Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak casserole
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią

Przygotuj marynatę. Wymieszaj ze śmietanką przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.