
Składniki
4 sztuki
8 sztuk
1 opakowanie
0.5 łyżki
400 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę. Wymieszaj ze śmietanką przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Krok 2
Dodaj pokruszone ziarna kolendry, porwane liście szałwii oraz sok i otartą skórkę z cytryny.

Krok 3
Udka z kurczaka przełóż do torebki dołączonej do opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Krok 4
Całość zalej przygotowaną marynatą.

Krok 5
Zamknij szczelnie woreczek i piecz w 180 °C przez 40 minut. Podawaj z ryżem oraz powstałym podczas pieczenia sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Kurczak pieczony w cytrynie z szałwią

