
Składniki
4 sztuki
8 sztuk
1 opakowanie
0.5 łyżki
400 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj marynatę. Wymieszaj ze śmietanką przyprawy z opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Krok 2
Dodaj pokruszone ziarna kolendry, porwane liście szałwii oraz sok i otartą skórkę z cytryny.

Krok 3
Udka z kurczaka przełóż do torebki dołączonej do opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Krok 4
Całość zalej przygotowaną marynatą.

Krok 5
Zamknij szczelnie woreczek i piecz w 180 °C przez 40 minut. Podawaj z ryżem oraz powstałym podczas pieczenia sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej