Kurczak w sosie ostrygowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie ostrygowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

5 łyżek

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w cienkie plasterki, marchewkę zetrzyj na tarce. Obydwa warzywa uduś na oliwie, podlej odrobiną sosu ostrygowego i wody.

Krok 2

Dodaj oprószone mąką piersi kurczaka oraz pozostałą część sosu ostrygowego, w takiej ilości aby smak był dobrze wyczuwalny. Duś do miękkości, przypraw świeżymi ziołami.

Krok 3

Podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej