Kurczak w sosie ostrygowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie ostrygowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

2 łyżki

5 łyżek

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w cienkie plasterki, marchewkę zetrzyj na tarce. Obydwa warzywa uduś na oliwie, podlej odrobiną sosu ostrygowego i wody.

Krok 2

Dodaj oprószone mąką piersi kurczaka oraz pozostałą część sosu ostrygowego, w takiej ilości aby smak był dobrze wyczuwalny. Duś do miękkości, przypraw świeżymi ziołami.

Krok 3

Podaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie ostrygowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sos śliwkowy do mięs
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej