
Składniki
2 sztuki
3 sztuki
2 łyżki
5 łyżek
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory pokrój w cienkie plasterki, marchewkę zetrzyj na tarce. Obydwa warzywa uduś na oliwie, podlej odrobiną sosu ostrygowego i wody.
Krok 2
Dodaj oprószone mąką piersi kurczaka oraz pozostałą część sosu ostrygowego, w takiej ilości aby smak był dobrze wyczuwalny. Duś do miękkości, przypraw świeżymi ziołami.
Krok 3
Podaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej