Szybki i prosty pieczony kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki i prosty pieczony kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

154 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

120 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora dokładnie umyj i pokrój w plastry. Boczek pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.

Krok 2

W misce połącz śmietankę z przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Krok 3

Pora, czosnek, boczek i mięso przełóż do woreczka dołączonego do opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Wlej śmietankę z przyprawami, zamknij szczelnie woreczek i dokładnie wymieszaj składniki.

Krok 5

Piecz w 180 °C przez 50 minut. Podawaj kurczaka wraz z powstałym podczas pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej