Szybki i prosty pieczony kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki i prosty pieczony kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

120 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora dokładnie umyj i pokrój w plastry. Boczek pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.

Krok 2

W misce połącz śmietankę z przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Krok 3

Pora, czosnek, boczek i mięso przełóż do woreczka dołączonego do opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Wlej śmietankę z przyprawami, zamknij szczelnie woreczek i dokładnie wymieszaj składniki.

Krok 5

Piecz w 180 °C przez 50 minut. Podawaj kurczaka wraz z powstałym podczas pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej