
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
120 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora dokładnie umyj i pokrój w plastry. Boczek pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
Krok 2
W misce połącz śmietankę z przyprawą z opakowania Fix Knorr.
Krok 3
Pora, czosnek, boczek i mięso przełóż do woreczka dołączonego do opakowania Fix Knorr.
Krok 4
Wlej śmietankę z przyprawami, zamknij szczelnie woreczek i dokładnie wymieszaj składniki.
Krok 5
Piecz w 180 °C przez 50 minut. Podawaj kurczaka wraz z powstałym podczas pieczenia sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej