
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
120 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora dokładnie umyj i pokrój w plastry. Boczek pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
Krok 2
W misce połącz śmietankę z przyprawą z opakowania Fix Knorr.
Krok 3
Pora, czosnek, boczek i mięso przełóż do woreczka dołączonego do opakowania Fix Knorr.
Krok 4
Wlej śmietankę z przyprawami, zamknij szczelnie woreczek i dokładnie wymieszaj składniki.
Krok 5
Piecz w 180 °C przez 50 minut. Podawaj kurczaka wraz z powstałym podczas pieczenia sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej