Szybki i prosty pieczony kurczak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybki i prosty pieczony kurczak

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

120 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pora dokładnie umyj i pokrój w plastry. Boczek pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.

Krok 2

W misce połącz śmietankę z przyprawą z opakowania Fix Knorr.

Krok 3

Pora, czosnek, boczek i mięso przełóż do woreczka dołączonego do opakowania Fix Knorr.

Krok 4

Wlej śmietankę z przyprawami, zamknij szczelnie woreczek i dokładnie wymieszaj składniki.

Krok 5

Piecz w 180 °C przez 50 minut. Podawaj kurczaka wraz z powstałym podczas pieczenia sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybki i prosty pieczony kurczak  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Duszony szponder wołowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej