
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
120 gramów
2 sztuki
200 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pora dokładnie umyj i pokrój w plastry. Boczek pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
Krok 2
W misce połącz śmietankę z przyprawą z opakowania Fix Knorr.
Krok 3
Pora, czosnek, boczek i mięso przełóż do woreczka dołączonego do opakowania Fix Knorr.
Krok 4
Wlej śmietankę z przyprawami, zamknij szczelnie woreczek i dokładnie wymieszaj składniki.
Krok 5
Piecz w 180 °C przez 50 minut. Podawaj kurczaka wraz z powstałym podczas pieczenia sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej