Przepisy na Szybki obiad
386 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej
Szybki obiad
Wciąż gotujesz sprawdzone potrawy? Już dziś pożegnaj nudę w kuchni i zainspiruj się naszymi pomysłami na szybki obiad ! Znajdziesz tu wiele przepisów na dania, których przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 25 minut. Wśród naszych pomysłów na dania obiadowe każdy znajdzie coś dla siebie. Teraz już nie musisz głowić się, co ugotować, aby było szybko, prosto i nade wszystko smacznie. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Doskonałe przepisy na łatwy i szybki obiad sporządziliśmy z myślą o osobach, które nie mają czasu spędzać w kuchni długich godzin. Czy Ty również znajdujesz się w tym gronie? Jeśli tak – dobrze trafiłeś!
Na jaką okazję?
Makaronowe zapiekanki, placki, ryż i kasza pod przeróżnymi postaciami, zupy – to coś szybkiego na obiad. Wśród zebranych przepisów znajdziesz te idealne na każdy dzień tygodnia. Co więcej, jest ich na tyle dużo, że Twoje menu z pewnością nie będzie się często powtarzać! Chyba, że któryś z przepisów szczególnie przypadnie Ci do gustu.
Czy wiesz, że?
Większość z prezentowanych przez nas potraw możesz zrobić od razu na dwa lub nawet trzy dni. Bez większego problemu przetransportujesz je do pracy lub szkoły i zjesz w wolnej chwili. Niektóre z nich potrafią smakować na drugi dzień jeszcze lepiej! Spróbuj też zamrozić potrawy, które się do tego nadają. W awaryjnej sytuacji, gdy wiesz, że nie będziesz mieć czasu na gotowanie, wystarczy je wyjąć odpowiednio wcześniej, podgrzać i voila! Szybki obiad gotowy.
Dla urozmaicenia
Staraj się nie traktować podanych przepisów „na sztywno”. Każdy z nich modyfikuj dowolnie pod siebie! Zawsze możesz zamienić makaron na ryż, kaszę na ziemniaki, a mięso z kurczaka - na indycze. Wykorzystuj to, co zalega w Twojej lodówce bądź spiżarni lub korzystaj z tych składników, na które akurat masz ochotę.