Paszteciki z mięsem indyka video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

82

888 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1560 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1986 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmaż posiekanego pora i papryczkę chili.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Mięso przełóż do miski, dodaj dwa jaja, bułkę tartą, curry, paprykę, podsmażone wcześniej składniki i przyprawę Knorr. Dokładnie połącz wszystkie składniki.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Rozmrożone ciasto francuskie przekrój wzdłuż na dwa paski i posmaruj pozostałym, roztrzepanym jajkiem.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na dłuższym boku paska rozłóż farsz, zawiń ciasno ciasto. Otrzymaną roladkę pokrój na kawałki o długości około 4 cm.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż paszteciki. Następnie posmaruj je jajkiem i posyp ziarnami sezamu. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 15-20 minut.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

1

Opinie o przepisie

  • Ewa  Dubiela

    Ewa Dubiela , 03.09.2017

    bardzo dobre i szybko się przyrządza

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paszteciki z mięsem indyka - VIDEOPaszteciki z mięsem indyka - VIDEO

Paszteciki z mięsem z indyka to doskonała i uniwersalna przekąska. Podane na ciepło będą smacznym dodatkiem do czerwonego i białego barszczu lub innej zupy, a także posłużą za przystawkę przed daniem głównym. Podasz je jako ciepłą przekąskę na przyjęciu, a w wersji na zimno zabierzesz na drugie śniadanie do pracy. Dodatkowo ich przyrządzenie jest bardzo proste. Użyj ciasta francuskiego – smaczne paszteciki zrobisz również z kruchego lub drożdżowego. Pokrój je na płaty, posmaruj jajkiem i nałóż przygotowany wcześniej farsz. Delikatne mięso z indyka urozmaicisz w nim wyrazistymi, pikantnymi dodatkami. Podsmaż na patelni pora razem z ostrą papryczką chili, dodaj warzywom trochę orientalnego charakteru i dopraw je curry. Wymieszaj wszystkie składniki, nakładaj na ciasto, zawiń i podziel na kawałki. Przed upieczeniem posmaruj każdą sztukę jajkiem i posyp sezamem, który doda im delikatnej słodyczy. Paszteciki z mięsem z indyka to naprawdę prosta przekąska – upiecz je i przekonaj się, jak wspaniale smakują.