Paszteciki z mięsem indyka video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

91

heart
968 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1775 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2312 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmaż posiekanego pora i papryczkę chili.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Mięso przełóż do miski, dodaj dwa jaja, bułkę tartą, curry, paprykę, podsmażone wcześniej składniki i przyprawę Knorr. Dokładnie połącz wszystkie składniki.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Rozmrożone ciasto francuskie przekrój wzdłuż na dwa paski i posmaruj pozostałym, roztrzepanym jajkiem.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na dłuższym boku paska rozłóż farsz, zawiń ciasno ciasto. Otrzymaną roladkę pokrój na kawałki o długości około 4 cm.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż paszteciki. Następnie posmaruj je jajkiem i posyp ziarnami sezamu. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 15-20 minut.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

2

Opinie o przepisie

  • Ewelina Krawczyk

    Ewelina Krawczyk , 01.12.2022

    Tak. bardzo lubię paszteciki w każdej formie. Czasami mięso mieszam z drobno pokrojoną duszoną kapustą kiszoną. To zmienia smak i sprawia że danie jest bardziej "zimowe" - polecam spróbujcie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa  Dubiela

    Ewa Dubiela , 03.09.2017

    bardzo dobre i szybko się przyrządza

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paszteciki z mięsem indyka - VIDEOPaszteciki z mięsem indyka - VIDEO

Paszteciki z mięsem z indyka to doskonała i uniwersalna przekąska. Podane na ciepło będą smacznym dodatkiem do czerwonego i białego barszczu lub innej zupy, a także posłużą za przystawkę przed daniem głównym. Podasz je jako ciepłą przekąskę na przyjęciu, a w wersji na zimno zabierzesz na drugie śniadanie do pracy. Dodatkowo ich przyrządzenie jest bardzo proste. Użyj ciasta francuskiego – smaczne paszteciki zrobisz również z kruchego lub drożdżowego. Pokrój je na płaty, posmaruj jajkiem i nałóż przygotowany wcześniej farsz. Delikatne mięso z indyka urozmaicisz w nim wyrazistymi, pikantnymi dodatkami. Podsmaż na patelni pora razem z ostrą papryczką chili, dodaj warzywom trochę orientalnego charakteru i dopraw je curry. Wymieszaj wszystkie składniki, nakładaj na ciasto, zawiń i podziel na kawałki. Przed upieczeniem posmaruj każdą sztukę jajkiem i posyp sezamem, który doda im delikatnej słodyczy. Paszteciki z mięsem z indyka to naprawdę prosta przekąska – upiecz je i przekonaj się, jak wspaniale smakują.