Paszteciki z mięsem indyka video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

91

heart
968 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1768 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2310 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmaż posiekanego pora i papryczkę chili.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Mięso przełóż do miski, dodaj dwa jaja, bułkę tartą, curry, paprykę, podsmażone wcześniej składniki i przyprawę Knorr. Dokładnie połącz wszystkie składniki.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Rozmrożone ciasto francuskie przekrój wzdłuż na dwa paski i posmaruj pozostałym, roztrzepanym jajkiem.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na dłuższym boku paska rozłóż farsz, zawiń ciasno ciasto. Otrzymaną roladkę pokrój na kawałki o długości około 4 cm.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż paszteciki. Następnie posmaruj je jajkiem i posyp ziarnami sezamu. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 °C przez 15-20 minut.

Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

2

Opinie o przepisie

  • Ewelina Krawczyk

    Ewelina Krawczyk , 01.12.2022

    Tak. bardzo lubię paszteciki w każdej formie. Czasami mięso mieszam z drobno pokrojoną duszoną kapustą kiszoną. To zmienia smak i sprawia że danie jest bardziej "zimowe" - polecam spróbujcie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa  Dubiela

    Ewa Dubiela , 03.09.2017

    bardzo dobre i szybko się przyrządza

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z mięsem indyka - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paszteciki z mięsem indyka - VIDEOPaszteciki z mięsem indyka - VIDEO

Paszteciki z mięsem z indyka to doskonała i uniwersalna przekąska. Podane na ciepło będą smacznym dodatkiem do czerwonego i białego barszczu lub innej zupy, a także posłużą za przystawkę przed daniem głównym. Podasz je jako ciepłą przekąskę na przyjęciu, a w wersji na zimno zabierzesz na drugie śniadanie do pracy. Dodatkowo ich przyrządzenie jest bardzo proste. Użyj ciasta francuskiego – smaczne paszteciki zrobisz również z kruchego lub drożdżowego. Pokrój je na płaty, posmaruj jajkiem i nałóż przygotowany wcześniej farsz. Delikatne mięso z indyka urozmaicisz w nim wyrazistymi, pikantnymi dodatkami. Podsmaż na patelni pora razem z ostrą papryczką chili, dodaj warzywom trochę orientalnego charakteru i dopraw je curry. Wymieszaj wszystkie składniki, nakładaj na ciasto, zawiń i podziel na kawałki. Przed upieczeniem posmaruj każdą sztukę jajkiem i posyp sezamem, który doda im delikatnej słodyczy. Paszteciki z mięsem z indyka to naprawdę prosta przekąska – upiecz je i przekonaj się, jak wspaniale smakują.