Kurczak z pomidorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z pomidorem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka podziel na dwa kawałki. Każdy z nich przetnij w poprzek na pół.

Krok 2

Oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr i odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 3

Umyj pomidora, zdejmij z niego skórkę i pokrój w plastry lub drobną kostkę.

Krok 4

Na jedną część kurczaka nałóż kawałek pomidora i przykryj go drugą częścią.

Krok 5

Pierś z kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w piekarniku

Krok 6

Sos w słoiku Śmietanowo-Pomidorowy Knorr zagotuj w rondelku. Polej nim zapieczoną pierś z kurczaka i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej