Kurczak z pomidorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z pomidorem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka podziel na dwa kawałki. Każdy z nich przetnij w poprzek na pół.

Krok 2

Oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr i odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 3

Umyj pomidora, zdejmij z niego skórkę i pokrój w plastry lub drobną kostkę.

Krok 4

Na jedną część kurczaka nałóż kawałek pomidora i przykryj go drugą częścią.

Krok 5

Pierś z kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w piekarniku

Krok 6

Sos w słoiku Śmietanowo-Pomidorowy Knorr zagotuj w rondelku. Polej nim zapieczoną pierś z kurczaka i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Prosta sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej