
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka podziel na dwa kawałki. Każdy z nich przetnij w poprzek na pół.
Krok 2
Oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr i odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 3
Umyj pomidora, zdejmij z niego skórkę i pokrój w plastry lub drobną kostkę.
Krok 4
Na jedną część kurczaka nałóż kawałek pomidora i przykryj go drugą częścią.
Krok 5
Pierś z kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w piekarniku
Krok 6
Sos w słoiku Śmietanowo-Pomidorowy Knorr zagotuj w rondelku. Polej nim zapieczoną pierś z kurczaka i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej