
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka podziel na dwa kawałki. Każdy z nich przetnij w poprzek na pół.
Krok 2
Oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr i odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 3
Umyj pomidora, zdejmij z niego skórkę i pokrój w plastry lub drobną kostkę.
Krok 4
Na jedną część kurczaka nałóż kawałek pomidora i przykryj go drugą częścią.
Krok 5
Pierś z kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w piekarniku
Krok 6
Sos w słoiku Śmietanowo-Pomidorowy Knorr zagotuj w rondelku. Polej nim zapieczoną pierś z kurczaka i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej