Kurczak z pomidorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z pomidorem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka podziel na dwa kawałki. Każdy z nich przetnij w poprzek na pół.

Krok 2

Oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr i odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 3

Umyj pomidora, zdejmij z niego skórkę i pokrój w plastry lub drobną kostkę.

Krok 4

Na jedną część kurczaka nałóż kawałek pomidora i przykryj go drugą częścią.

Krok 5

Pierś z kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w piekarniku

Krok 6

Sos w słoiku Śmietanowo-Pomidorowy Knorr zagotuj w rondelku. Polej nim zapieczoną pierś z kurczaka i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sękacz
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej