Kurczak z pomidorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z pomidorem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka podziel na dwa kawałki. Każdy z nich przetnij w poprzek na pół.

Krok 2

Oprósz Naturalną Marynatą do kurczaka Knorr i odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 3

Umyj pomidora, zdejmij z niego skórkę i pokrój w plastry lub drobną kostkę.

Krok 4

Na jedną część kurczaka nałóż kawałek pomidora i przykryj go drugą częścią.

Krok 5

Pierś z kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego i zapiecz w piekarniku

Krok 6

Sos w słoiku Śmietanowo-Pomidorowy Knorr zagotuj w rondelku. Polej nim zapieczoną pierś z kurczaka i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z pomidorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej