Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
219 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

200 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oraz boczek pokrój drobno i podsmaż na patelni, aż będą rumiane.

Krok 2

Pora pokrój podobnie co pozostałe składniki i dodaj na patelnię. Smaż jeszcze kilka minut. Teraz wlej bulion i gotuj, aż 1/3 wyparuje.

Krok 3

Bagietkę porwij na małe kawałki i dodaj do bulionu. Całość wymieszaj, aż pieczywo wchłonie płyn i powstanie gęsty farsz. Na końcu dodaj rozkłócone jajko i listki tymianku.

Krok 4

Kurczaka dokładnie umyj i wysusz. Następnie obsyp przyprawą z opakowania Naturalnie Smaczne Knorr w środku i na zewnątrz.

Krok 5

Kurczaka nafaszeruj ściśle i zwiąż mu nogi. Umieść w woreczku dołączonym do opakowania Naturalnie Smaczne Knorr i piecz w temperaturze 180 °C przez 90 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej