Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem
łatwe
264 osoby zapisały

Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
300 gramów
200 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oraz boczek pokrój drobno i podsmaż na patelni, aż będą rumiane.
Krok 2
Pora pokrój podobnie co pozostałe składniki i dodaj na patelnię. Smaż jeszcze kilka minut. Teraz wlej bulion i gotuj, aż 1/3 wyparuje.
Krok 3
Bagietkę porwij na małe kawałki i dodaj do bulionu. Całość wymieszaj, aż pieczywo wchłonie płyn i powstanie gęsty farsz. Na końcu dodaj rozkłócone jajko i listki tymianku.
Krok 4
Kurczaka dokładnie umyj i wysusz. Następnie obsyp przyprawą z opakowania Naturalnie Smaczne Knorr w środku i na zewnątrz.
Krok 5
Kurczaka nafaszeruj ściśle i zwiąż mu nogi. Umieść w woreczku dołączonym do opakowania Naturalnie Smaczne Knorr i piecz w temperaturze 180 °C przez 90 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej