PRZEPISY.PL
Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - autor: przepisy.pl

Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
84
osoby dodały do Mniamlisty
84
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • por1 szt
  • bagietka1 szt
  • jajko1 szt
  • świeży tymianek
  • Krok 1

    Pieczarki oraz boczek pokrój drobno i podsmaż na patelni, aż będą rumiane.
  • Krok 2

    Pora pokrój podobnie co pozostałe składniki i dodaj na patelnię. Smaż jeszcze kilka minut. Teraz wlej bulion i gotuj, aż 1/3 wyparuje.
  • Krok 3

    Bagietkę porwij na małe kawałki i dodaj do bulionu. Całość wymieszaj, aż pieczywo wchłonie płyn i powstanie gęsty farsz. Na końcu dodaj rozkłócone jajko i listki tymianku.
  • Krok 4

    Kurczaka dokładnie umyj i wysusz. Następnie obsyp przyprawą z opakowania Fix Knorr w środku i na zewnątrz.
  • Krok 5

    Kurczaka nafaszeruj ściśle i zwiąż mu nogi. Umieść w woreczku dołączonym do opakowania Fix Knorr i piecz w temperaturze 180 °C przez 90 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Soczysty Kurczak w czosnku i ziołach KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

36
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
78
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
62
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
70
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe