Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
219 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

235 osób wydrukowało

Pobierz pdf

265 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

200 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oraz boczek pokrój drobno i podsmaż na patelni, aż będą rumiane.

Krok 2

Pora pokrój podobnie co pozostałe składniki i dodaj na patelnię. Smaż jeszcze kilka minut. Teraz wlej bulion i gotuj, aż 1/3 wyparuje.

Krok 3

Bagietkę porwij na małe kawałki i dodaj do bulionu. Całość wymieszaj, aż pieczywo wchłonie płyn i powstanie gęsty farsz. Na końcu dodaj rozkłócone jajko i listki tymianku.

Krok 4

Kurczaka dokładnie umyj i wysusz. Następnie obsyp przyprawą z opakowania Naturalnie Smaczne Knorr w środku i na zewnątrz.

Krok 5

Kurczaka nafaszeruj ściśle i zwiąż mu nogi. Umieść w woreczku dołączonym do opakowania Naturalnie Smaczne Knorr i piecz w temperaturze 180 °C przez 90 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej