Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
219 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

235 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

300 gramów

200 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oraz boczek pokrój drobno i podsmaż na patelni, aż będą rumiane.

Krok 2

Pora pokrój podobnie co pozostałe składniki i dodaj na patelnię. Smaż jeszcze kilka minut. Teraz wlej bulion i gotuj, aż 1/3 wyparuje.

Krok 3

Bagietkę porwij na małe kawałki i dodaj do bulionu. Całość wymieszaj, aż pieczywo wchłonie płyn i powstanie gęsty farsz. Na końcu dodaj rozkłócone jajko i listki tymianku.

Krok 4

Kurczaka dokładnie umyj i wysusz. Następnie obsyp przyprawą z opakowania Naturalnie Smaczne Knorr w środku i na zewnątrz.

Krok 5

Kurczaka nafaszeruj ściśle i zwiąż mu nogi. Umieść w woreczku dołączonym do opakowania Naturalnie Smaczne Knorr i piecz w temperaturze 180 °C przez 90 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z brzoskwinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej