Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

156 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

200 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oraz boczek pokrój drobno i podsmaż na patelni, aż będą rumiane.

Krok 2

Pora pokrój podobnie co pozostałe składniki i dodaj na patelnię. Smaż jeszcze kilka minut. Teraz wlej bulion i gotuj, aż 1/3 wyparuje.

Krok 3

Bagietkę porwij na małe kawałki i dodaj do bulionu. Całość wymieszaj, aż pieczywo wchłonie płyn i powstanie gęsty farsz. Na końcu dodaj rozkłócone jajko i listki tymianku.

Krok 4

Kurczaka dokładnie umyj i wysusz. Następnie obsyp przyprawą z opakowania Naturalnie Smaczne Knorr w środku i na zewnątrz.

Krok 5

Kurczaka nafaszeruj ściśle i zwiąż mu nogi. Umieść w woreczku dołączonym do opakowania Naturalnie Smaczne Knorr i piecz w temperaturze 180 °C przez 90 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak faszerowany pieczarkami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie Smaczne Do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej