Stroganoff z kurczaka z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stroganoff z kurczaka z porami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
425 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

733 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

10 sztuk

100 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną.

Krok 2

Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, a pora w krążki. Wrzuć wszystko na patelnię i smaż przez 3-4 minuty razem z mięsem.

Krok 4

Całość zalej przygotowanym Fixem Knorr i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 8 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Stroganoff z kurczaka z poramiStroganoff z kurczaka z porami

Stroganoff jest doskonale znaną potrawą. Stanowi często obowiązkowy element menu każdej imprezy. Warto nieco urozmaicić tradycyjny smak tego dania, zastępując polędwicę mięsem drobiowym. Strogonow z kurczaka z porem to doskonała propozycja dla osób szukających kulinarnych inspiracji. Mięso, por, pieczarki, śmietana, woda i oliwa to wszystkie składniki, jakich potrzebujecie, by przyrządzić to wyjątkowe danie. Przygotujcie się na prawdziwą rewolucję w kuchni, której bezpośrednim sprawcą jest Strogonow w nowej odsłonie. Z pewnością przypadnie wam do gustu.

Dla kogo?

Strogonow z piersią z kurczaka posmakuje każdemu. Jest także doskonałą propozycją na dla osób poszukujących kulinarnych odkryć i nowoczesnego podejścia do tradycyjnych przepisów.

Na jaką okazję?

Strogonow z kurczakiem to przede wszystkim pyszny obiad. Nie może go również zabraknąć podczas domowych imprez.

Czy wiesz, że?

Strogonow to określenie zwyczajowe, które przyjęło się przede wszystkim w polskiej tradycji kulinarnej. Danie to, pochodzące od nazwiska rosyjskiego generała Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa, ma oficjalną nazwę – Boeuf Stroganow, nawiązującą do wołowiny, z której przyrządza się potrawę.

Dla urozmaicenia:

Strogonow doskonale smakuje z kawałkiem ulubionego pieczywa.