
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
10 sztuk
100 mililitrów
200 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną.
Krok 2
Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry, a pora w krążki. Wrzuć wszystko na patelnię i smaż przez 3-4 minuty razem z mięsem.
Krok 4
Całość zalej przygotowanym Fixem Knorr i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 8 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Stroganoff z kurczaka z porami
Stroganoff jest doskonale znaną potrawą. Stanowi często obowiązkowy element menu każdej imprezy. Warto nieco urozmaicić tradycyjny smak tego dania, zastępując polędwicę mięsem drobiowym. Strogonow z kurczaka z porem to doskonała propozycja dla osób szukających kulinarnych inspiracji. Mięso, por, pieczarki, śmietana, woda i oliwa to wszystkie składniki, jakich potrzebujecie, by przyrządzić to wyjątkowe danie. Przygotujcie się na prawdziwą rewolucję w kuchni, której bezpośrednim sprawcą jest Strogonow w nowej odsłonie. Z pewnością przypadnie wam do gustu.
Dla kogo?
Strogonow z piersią z kurczaka posmakuje każdemu. Jest także doskonałą propozycją na dla osób poszukujących kulinarnych odkryć i nowoczesnego podejścia do tradycyjnych przepisów.
Na jaką okazję?
Strogonow z kurczakiem to przede wszystkim pyszny obiad. Nie może go również zabraknąć podczas domowych imprez.
Czy wiesz, że?
Strogonow to określenie zwyczajowe, które przyjęło się przede wszystkim w polskiej tradycji kulinarnej. Danie to, pochodzące od nazwiska rosyjskiego generała Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa, ma oficjalną nazwę – Boeuf Stroganow, nawiązującą do wołowiny, z której przyrządza się potrawę.
Dla urozmaicenia:
Strogonow doskonale smakuje z kawałkiem ulubionego pieczywa.