Stroganoff z kurczaka z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Stroganoff z kurczaka z porami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

361 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

569 osób wydrukowało

Pobierz pdf

921 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

10 sztuk

100 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną.

Krok 2

Piersi pokrój w cienkie paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, a pora w krążki. Wrzuć wszystko na patelnię i smaż przez 3-4 minuty razem z mięsem.

Krok 4

Całość zalej przygotowanym Fixem Knorr i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 8 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff z kurczaka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Stroganoff z kurczaka z poramiStroganoff z kurczaka z porami

Stroganoff jest doskonale znaną potrawą. Stanowi często obowiązkowy element menu każdej imprezy. Warto nieco urozmaicić tradycyjny smak tego dania, zastępując polędwicę mięsem drobiowym. Strogonow z kurczaka z porem to doskonała propozycja dla osób szukających kulinarnych inspiracji. Mięso, por, pieczarki, śmietana, woda i oliwa to wszystkie składniki, jakich potrzebujecie, by przyrządzić to wyjątkowe danie. Przygotujcie się na prawdziwą rewolucję w kuchni, której bezpośrednim sprawcą jest Strogonow w nowej odsłonie. Z pewnością przypadnie wam do gustu.

Dla kogo?

Strogonow z piersią z kurczaka posmakuje każdemu. Jest także doskonałą propozycją na dla osób poszukujących kulinarnych odkryć i nowoczesnego podejścia do tradycyjnych przepisów.

Na jaką okazję?

Strogonow z kurczakiem to przede wszystkim pyszny obiad. Nie może go również zabraknąć podczas domowych imprez.

Czy wiesz, że?

Strogonow to określenie zwyczajowe, które przyjęło się przede wszystkim w polskiej tradycji kulinarnej. Danie to, pochodzące od nazwiska rosyjskiego generała Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa, ma oficjalną nazwę – Boeuf Stroganow, nawiązującą do wołowiny, z której przyrządza się potrawę.

Dla urozmaicenia:

Strogonow doskonale smakuje z kawałkiem ulubionego pieczywa.