
Składniki
30 mililitrów
1 sztuka
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
450 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni smaż pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 2
Pokrój w paski kaczkę, paprykę i pieczarki, po czym dodaj je na patelnię i smaż 5 minut, aż mięso będzie brązowe.
Krok 3
W oddzielnym rondlu rozpuść zawartość opakowania Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr w zimnym mleku, po czym zagotuj go.
Krok 4
Dodaj na patelnię do kaczki z warzywami i duś przez 25 minut bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu.
Krok 5
Dodaj świeże posiekane zioła i wymieszaj. Podawaj z brązowym ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej