Stroganoff z kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stroganoff z kaczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
61 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 mililitrów

1 sztuka

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

450 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni smaż pokrojoną w kostkę cebulę.

Krok 2

Pokrój w paski kaczkę, paprykę i pieczarki, po czym dodaj je na patelnię i smaż 5 minut, aż mięso będzie brązowe.

Krok 3

W oddzielnym rondlu rozpuść zawartość opakowania Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr w zimnym mleku, po czym zagotuj go.

Krok 4

Dodaj na patelnię do kaczki z warzywami i duś przez 25 minut bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Dodaj świeże posiekane zioła i wymieszaj. Podawaj z brązowym ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Mariusz Mar

    Mariusz Mar , 15.10.2015

    smakowite

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
A la Stroganoff z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej