
Składniki
30 mililitrów
1 sztuka
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
450 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni smaż pokrojoną w kostkę cebulę.
Krok 2
Pokrój w paski kaczkę, paprykę i pieczarki, po czym dodaj je na patelnię i smaż 5 minut, aż mięso będzie brązowe.
Krok 3
W oddzielnym rondlu rozpuść zawartość opakowania Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr w zimnym mleku, po czym zagotuj go.
Krok 4
Dodaj na patelnię do kaczki z warzywami i duś przez 25 minut bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu.
Krok 5
Dodaj świeże posiekane zioła i wymieszaj. Podawaj z brązowym ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej