Stroganoff z kaczki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Stroganoff z kaczki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

59 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni smaż pokrojoną w kostkę cebulę.

Krok 2

Pokrój w paski kaczkę, paprykę i pieczarki, po czym dodaj je na patelnię i smaż 5 minut, aż mięso będzie brązowe.

Krok 3

W oddzielnym rondlu rozpuść zawartość opakowania Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr w zimnym mleku, po czym zagotuj go.

Krok 4

Dodaj na patelnię do kaczki z warzywami i duś przez 25 minut bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Dodaj świeże posiekane zioła i wymieszaj. Podawaj z brązowym ryżem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Mariusz Mar

    Mariusz Mar , 15.10.2015

    smakowite

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stroganoff z kaczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej