Kurczak z warzywami po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z warzywami po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

250 gramów

250 gramów

2 sztuki

250 mililitrów

4 łyżeczki

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżki

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój na cienie paseczki. Pora oraz cebulę pokrój na talarki, a marchew w słupki.

Krok 2

Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso, posyp przyprawą Knorr podsmaż na złoto.

Krok 3

Wszystkie składniki odkładaj na cedzak, aby je odsączyć. To, co wycieknie podczas odsączania, dodaj do oleju na patelni i podgotuj wraz z wcześniej przygotowanym bulionem.

Krok 4

Teraz dodaj wszystkie składniki, wymieszaj i dopraw jeżeli uznasz to za konieczne. Podawaj z ryżem posypane migdałami.

Krok 5

Do bulionu dodaj sos sojowy, olej sezamowy, śmietanę oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Warzywa podsmaż kolejno na następnych łyżkach oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej