Kurczak z warzywami po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z warzywami po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

250 gramów

250 gramów

2 sztuki

250 mililitrów

4 łyżeczki

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżki

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój na cienie paseczki. Pora oraz cebulę pokrój na talarki, a marchew w słupki.

Krok 2

Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso, posyp przyprawą Knorr podsmaż na złoto.

Krok 3

Wszystkie składniki odkładaj na cedzak, aby je odsączyć. To, co wycieknie podczas odsączania, dodaj do oleju na patelni i podgotuj wraz z wcześniej przygotowanym bulionem.

Krok 4

Teraz dodaj wszystkie składniki, wymieszaj i dopraw jeżeli uznasz to za konieczne. Podawaj z ryżem posypane migdałami.

Krok 5

Do bulionu dodaj sos sojowy, olej sezamowy, śmietanę oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Warzywa podsmaż kolejno na następnych łyżkach oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciecierzyca ze szpinakiem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej