
Składniki
500 gramów
2 łyżki
250 gramów
250 gramów
2 sztuki
250 mililitrów
4 łyżeczki
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżki
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i pokrój na cienie paseczki. Pora oraz cebulę pokrój na talarki, a marchew w słupki.
Krok 2
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso, posyp przyprawą Knorr podsmaż na złoto.
Krok 3
Wszystkie składniki odkładaj na cedzak, aby je odsączyć. To, co wycieknie podczas odsączania, dodaj do oleju na patelni i podgotuj wraz z wcześniej przygotowanym bulionem.
Krok 4
Teraz dodaj wszystkie składniki, wymieszaj i dopraw jeżeli uznasz to za konieczne. Podawaj z ryżem posypane migdałami.
Krok 5
Do bulionu dodaj sos sojowy, olej sezamowy, śmietanę oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Warzywa podsmaż kolejno na następnych łyżkach oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej