Kurczak z warzywami po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z warzywami po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

250 gramów

250 gramów

2 sztuki

250 mililitrów

4 łyżeczki

1 łyżeczka

4 łyżki

2 łyżki

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i pokrój na cienie paseczki. Pora oraz cebulę pokrój na talarki, a marchew w słupki.

Krok 2

Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso, posyp przyprawą Knorr podsmaż na złoto.

Krok 3

Wszystkie składniki odkładaj na cedzak, aby je odsączyć. To, co wycieknie podczas odsączania, dodaj do oleju na patelni i podgotuj wraz z wcześniej przygotowanym bulionem.

Krok 4

Teraz dodaj wszystkie składniki, wymieszaj i dopraw jeżeli uznasz to za konieczne. Podawaj z ryżem posypane migdałami.

Krok 5

Do bulionu dodaj sos sojowy, olej sezamowy, śmietanę oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Warzywa podsmaż kolejno na następnych łyżkach oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z warzywami po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej