
Składniki
500 gramów
2 łyżki
250 gramów
250 gramów
2 sztuki
250 mililitrów
4 łyżeczki
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżki
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i pokrój na cienie paseczki. Pora oraz cebulę pokrój na talarki, a marchew w słupki.
Krok 2
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso, posyp przyprawą Knorr podsmaż na złoto.
Krok 3
Wszystkie składniki odkładaj na cedzak, aby je odsączyć. To, co wycieknie podczas odsączania, dodaj do oleju na patelni i podgotuj wraz z wcześniej przygotowanym bulionem.
Krok 4
Teraz dodaj wszystkie składniki, wymieszaj i dopraw jeżeli uznasz to za konieczne. Podawaj z ryżem posypane migdałami.
Krok 5
Do bulionu dodaj sos sojowy, olej sezamowy, śmietanę oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Warzywa podsmaż kolejno na następnych łyżkach oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej