
Składniki
500 gramów
2 łyżki
250 gramów
250 gramów
2 sztuki
250 mililitrów
4 łyżeczki
1 łyżeczka
4 łyżki
2 łyżki
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i pokrój na cienie paseczki. Pora oraz cebulę pokrój na talarki, a marchew w słupki.
Krok 2
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso, posyp przyprawą Knorr podsmaż na złoto.
Krok 3
Wszystkie składniki odkładaj na cedzak, aby je odsączyć. To, co wycieknie podczas odsączania, dodaj do oleju na patelni i podgotuj wraz z wcześniej przygotowanym bulionem.
Krok 4
Teraz dodaj wszystkie składniki, wymieszaj i dopraw jeżeli uznasz to za konieczne. Podawaj z ryżem posypane migdałami.
Krok 5
Do bulionu dodaj sos sojowy, olej sezamowy, śmietanę oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Warzywa podsmaż kolejno na następnych łyżkach oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej