Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj kurczaka, a następnie natrzyj solą i odstaw na godzinę.
Krok 2
Przygotuj farsz: utrzyj łyżkę masła z żółtkiem, pokrojoną, surową wątróbką, sercem, namoczoną w mleku bułką i posiekaną natką pietruszki.
Krok 3
Farsz posól, wyrób i lekko wymieszaj z ubitą na sztywno pianą.
Krok 4
Nadziej nim kurczaka i zaszyj. Posmaruj masłem i upiecz w piekarniku.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej