Kurczę po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

52

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj kurczaka, a następnie natrzyj solą i odstaw na godzinę.

Krok 2

Przygotuj farsz: utrzyj łyżkę masła z żółtkiem, pokrojoną, surową wątróbką, sercem, namoczoną w mleku bułką i posiekaną natką pietruszki.

Krok 3

Farsz posól, wyrób i lekko wymieszaj z ubitą na sztywno pianą.

Krok 4

Nadziej nim kurczaka i zaszyj. Posmaruj masłem i upiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej