Kurczę po polsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczę po polsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj kurczaka, a następnie natrzyj solą i odstaw na godzinę.

Krok 2

Przygotuj farsz: utrzyj łyżkę masła z żółtkiem, pokrojoną, surową wątróbką, sercem, namoczoną w mleku bułką i posiekaną natką pietruszki.

Krok 3

Farsz posól, wyrób i lekko wymieszaj z ubitą na sztywno pianą.

Krok 4

Nadziej nim kurczaka i zaszyj. Posmaruj masłem i upiecz w piekarniku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczę po polsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej