Klopsik z pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsik z pietruszką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 pęczek

null

800 gramów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Mięso wymieszaj z Fixem, czosnkiem, natką pietruszki i baleronem. Dokładnie wymieszaj rękami.Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Z mięsa uformuj pieczeń i obtocz w bułce tartej. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Piecz w temp 180 stopni około 60 minut, skrapiając wytwarzającym się sosem.

Krok 1

Czosnek i natkę pietruszki posiekaj. Baleron pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Fix Gołąbki bez zawijania Knorr połącz z mlekiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej