Klopsik z pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsik z pietruszką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 pęczek

2 sztuki

4 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 3

Mięso wymieszaj z Fixem, czosnkiem, natką pietruszki i baleronem. Dokładnie wymieszaj rękami.Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.

Krok 4

Z mięsa uformuj pieczeń i obtocz w bułce tartej. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Piecz w temp 180 stopni około 60 minut, skrapiając wytwarzającym się sosem.

Krok 1

Czosnek i natkę pietruszki posiekaj. Baleron pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Fix Gołąbki bez zawijania Knorr połącz z mlekiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsik z pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej