
Składniki
1 łyżka
4 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 pęczek
null
800 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Mięso wymieszaj z Fixem, czosnkiem, natką pietruszki i baleronem. Dokładnie wymieszaj rękami.Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.
Krok 4
Z mięsa uformuj pieczeń i obtocz w bułce tartej. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Piecz w temp 180 stopni około 60 minut, skrapiając wytwarzającym się sosem.
Krok 1
Czosnek i natkę pietruszki posiekaj. Baleron pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr połącz z mlekiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej