
Składniki
1 łyżka
4 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 pęczek
null
800 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Mięso wymieszaj z Fixem, czosnkiem, natką pietruszki i baleronem. Dokładnie wymieszaj rękami.Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami.
Krok 4
Z mięsa uformuj pieczeń i obtocz w bułce tartej. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Piecz w temp 180 stopni około 60 minut, skrapiając wytwarzającym się sosem.
Krok 1
Czosnek i natkę pietruszki posiekaj. Baleron pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Fix Gołąbki bez zawijania Knorr połącz z mlekiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej