
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka, paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Mięso podsmaż na patelni z odrobiną tłuszczu. Kiedy zmieni kolor na biały, dołóż warzywa.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem, majerankiem oraz małą porcją chilli. Podsmaż jeszcze chwilkę, by papryka i cebula nie zmiękły.
Krok 4
Całość przełóż na talerz, ozdób pomidorem i nachos, brzegi talerza posyp majerankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej