Kurczak lekko ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak lekko ostry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Mięso podsmaż na patelni z odrobiną tłuszczu. Kiedy zmieni kolor na biały, dołóż warzywa.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, majerankiem oraz małą porcją chilli. Podsmaż jeszcze chwilkę, by papryka i cebula nie zmiękły.

Krok 4

Całość przełóż na talerz, ozdób pomidorem i nachos, brzegi talerza posyp majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej