Kurczak lekko ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak lekko ostry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Mięso podsmaż na patelni z odrobiną tłuszczu. Kiedy zmieni kolor na biały, dołóż warzywa.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, majerankiem oraz małą porcją chilli. Podsmaż jeszcze chwilkę, by papryka i cebula nie zmiękły.

Krok 4

Całość przełóż na talerz, ozdób pomidorem i nachos, brzegi talerza posyp majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czosnek marynowany - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej