Kurczak lekko ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak lekko ostry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Mięso podsmaż na patelni z odrobiną tłuszczu. Kiedy zmieni kolor na biały, dołóż warzywa.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, majerankiem oraz małą porcją chilli. Podsmaż jeszcze chwilkę, by papryka i cebula nie zmiękły.

Krok 4

Całość przełóż na talerz, ozdób pomidorem i nachos, brzegi talerza posyp majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Gulasz z warzywami
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej