
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka, paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Mięso podsmaż na patelni z odrobiną tłuszczu. Kiedy zmieni kolor na biały, dołóż warzywa.
Krok 3
Dopraw solą, pieprzem, majerankiem oraz małą porcją chilli. Podsmaż jeszcze chwilkę, by papryka i cebula nie zmiękły.
Krok 4
Całość przełóż na talerz, ozdób pomidorem i nachos, brzegi talerza posyp majerankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej