Kurczak lekko ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak lekko ostry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Mięso podsmaż na patelni z odrobiną tłuszczu. Kiedy zmieni kolor na biały, dołóż warzywa.

Krok 3

Dopraw solą, pieprzem, majerankiem oraz małą porcją chilli. Podsmaż jeszcze chwilkę, by papryka i cebula nie zmiękły.

Krok 4

Całość przełóż na talerz, ozdób pomidorem i nachos, brzegi talerza posyp majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak lekko ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej