Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
150 gramów
2 łyżki
400 gramów
100 gramów
0.5 opakowania
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, odsącz, pokrój na nieduże płaty i przełóż do miski.
Krok 2
Polej sosem sojowym i wódką.
Krok 3
Dopraw solą, cukrem i pieprzem i odstaw na 30 minut.
Krok 4
Marchewki obierz, umyj i pokrój w słupki.
Krok 5
Grzyby oczyść i posiekaj.
Krok 6
Pora, cebulę i cukinię umyj i pokrój w paski.
Krok 7
W woku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, mięso i grzyby. Po 4 minutach dodaj resztę warzyw i smaż kolejne 3 minuty. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej