Kurczak z woka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z woka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

150 gramów

2 łyżki

400 gramów

100 gramów

0.5 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, odsącz, pokrój na nieduże płaty i przełóż do miski.

Krok 2

Polej sosem sojowym i wódką.

Krok 3

Dopraw solą, cukrem i pieprzem i odstaw na 30 minut.

Krok 4

Marchewki obierz, umyj i pokrój w słupki.

Krok 5

Grzyby oczyść i posiekaj.

Krok 6

Pora, cebulę i cukinię umyj i pokrój w paski.

Krok 7

W woku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, mięso i grzyby. Po 4 minutach dodaj resztę warzyw i smaż kolejne 3 minuty. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej