Kurczak z woka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z woka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

150 gramów

2 łyżki

400 gramów

100 gramów

0.5 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, odsącz, pokrój na nieduże płaty i przełóż do miski.

Krok 2

Polej sosem sojowym i wódką.

Krok 3

Dopraw solą, cukrem i pieprzem i odstaw na 30 minut.

Krok 4

Marchewki obierz, umyj i pokrój w słupki.

Krok 5

Grzyby oczyść i posiekaj.

Krok 6

Pora, cebulę i cukinię umyj i pokrój w paski.

Krok 7

W woku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, mięso i grzyby. Po 4 minutach dodaj resztę warzyw i smaż kolejne 3 minuty. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z woka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej