
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
150 gramów
2 łyżki
400 gramów
100 gramów
0.5 opakowania
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, odsącz, pokrój na nieduże płaty i przełóż do miski.
Krok 2
Polej sosem sojowym i wódką.
Krok 3
Dopraw solą, cukrem i pieprzem i odstaw na 30 minut.
Krok 4
Marchewki obierz, umyj i pokrój w słupki.
Krok 5
Grzyby oczyść i posiekaj.
Krok 6
Pora, cebulę i cukinię umyj i pokrój w paski.
Krok 7
W woku rozgrzej olej i podsmaż cebulę, mięso i grzyby. Po 4 minutach dodaj resztę warzyw i smaż kolejne 3 minuty. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej