Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem

Autor: b70e7b267b0652ee4030c4043cba7c 04b2566dfa3b6230e87bac9ca86eca

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wrzucić kurczaka, pokrojoną cebule w piórka , pokrojony w plastry czosnek, świeży rozmaryn, posiekaną papryczkę chilli, jeśli lubicie na ostro można dać więcej chilli lub pieprzu cayenne w proszku, sól, pieprz i olej żeby wszystko się obkleiło, to powinno postać min 1-2h a najlepiej przez noc w lodówce.

Krok 2

Później wszystko na blachę i do piekarnika ok 1.20h w zależności jak dużo kurczaków w temp 180st termoobieg, co 20 min przekręcam pałki. W połowie pieczenia dodaje kilka kawałków masła na wierzch

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej