Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem

Autor: b70e7b267b0652ee4030c4043cba7c 04b2566dfa3b6230e87bac9ca86eca

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

5 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wrzucić kurczaka, pokrojoną cebule w piórka , pokrojony w plastry czosnek, świeży rozmaryn, posiekaną papryczkę chilli, jeśli lubicie na ostro można dać więcej chilli lub pieprzu cayenne w proszku, sól, pieprz i olej żeby wszystko się obkleiło, to powinno postać min 1-2h a najlepiej przez noc w lodówce.

Krok 2

Później wszystko na blachę i do piekarnika ok 1.20h w zależności jak dużo kurczaków w temp 180st termoobieg, co 20 min przekręcam pałki. W połowie pieczenia dodaje kilka kawałków masła na wierzch

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z cebulą chilli i rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej