
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
5 sztuk
1 pęczek
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
1 łyżka
3 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wrzucić kurczaka, pokrojoną cebule w piórka , pokrojony w plastry czosnek, świeży rozmaryn, posiekaną papryczkę chilli, jeśli lubicie na ostro można dać więcej chilli lub pieprzu cayenne w proszku, sól, pieprz i olej żeby wszystko się obkleiło, to powinno postać min 1-2h a najlepiej przez noc w lodówce.
Krok 2
Później wszystko na blachę i do piekarnika ok 1.20h w zależności jak dużo kurczaków w temp 180st termoobieg, co 20 min przekręcam pałki. W połowie pieczenia dodaje kilka kawałków masła na wierzch
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej