Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

200 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr. Podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Kapustę, paprykę i marchewki obierz i pokrój w kostkę, podduś do miękkości.

Krok 3

Makaron ugotuj, odcedź i podsmaż.

Krok 4

Dodaj wraz z mięsem do podduszonych warzyw, wymieszaj. Dopraw sosami chili i sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej