Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

200 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr. Podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Kapustę, paprykę i marchewki obierz i pokrój w kostkę, podduś do miękkości.

Krok 3

Makaron ugotuj, odcedź i podsmaż.

Krok 4

Dodaj wraz z mięsem do podduszonych warzyw, wymieszaj. Dopraw sosami chili i sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej