Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

200 gramów

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr. Podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Kapustę, paprykę i marchewki obierz i pokrój w kostkę, podduś do miękkości.

Krok 3

Makaron ugotuj, odcedź i podsmaż.

Krok 4

Dodaj wraz z mięsem do podduszonych warzyw, wymieszaj. Dopraw sosami chili i sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka z makaronem po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej