
Składniki
400 gramów
2 łyżki
200 gramów
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz, pokrój w kostkę i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Kapustę, paprykę i marchewki obierz i pokrój w kostkę, podduś do miękkości.
Krok 3
Makaron ugotuj, odcedź i podsmaż.
Krok 4
Dodaj wraz z mięsem do podduszonych warzyw, wymieszaj. Dopraw sosami chili i sojowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej