Pierś z kurczaka w sosie własnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w sosie własnym

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

19

62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

268 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

100 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka smarujemy musztardą posypujemy pieprzem czarnym, przyprawą do kurczaka, odstawiamy do lodówki na dwie godziny.

Krok 2

Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju,rozgrzewamy nasz garnek. Kiedy rączka zmieni kolor na czerwony, wkładamy piersi z kurczaka, obsmażamy z dwóch stron, podlewamy 1/4 szkl wody dodajemy rosołek Knorr i Bulionetkaę Domowa Pieczeniowa Knorr Dusimy do miękkości około jedną godzinę

Krok 3

. . Wyjmujemy. Następnie robimy sos: do garnka wlewamy sos który powstał podczas smażenia, dodajmy 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki musztardy z płatkami wędzonej papryczki, gotujemy przez chwilę. Upieczoną pierś z kurczaka kroimy na plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem, robimy dekoracje z sałaty i pomidora, szczypiorku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w sosie własnym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej