Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

35 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

200 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Rozgrzej patelnię, którą można później włożyć do piekarnika. Kurczaka posól, pieprz. Opiecz na patelni przez ok. 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmij na chwilę z patelni.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 1

Krok 2

Na tą samą patelnię wlej śmietanę, musztardę i estragon. Mieszaj dokładnie do połączenia składników. Doprowadź do wrzenia.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 2

Krok 3

Dodaj do sosu piersi. Włóż patelnię do piekarnika i piecz ok. 20 minut.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 3

Krok 4

Doskonałe z ryżem i zieloną fasolką.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej