Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym
średnie
225 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
4 sztuki
200 mililitrów
0.5 łyżeczki
0.25 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Rozgrzej patelnię, którą można później włożyć do piekarnika. Kurczaka posól, pieprz. Opiecz na patelni przez ok. 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmij na chwilę z patelni.

Krok 2
Na tą samą patelnię wlej śmietanę, musztardę i estragon. Mieszaj dokładnie do połączenia składników. Doprowadź do wrzenia.

Krok 3
Dodaj do sosu piersi. Włóż patelnię do piekarnika i piecz ok. 20 minut.

Krok 4
Doskonałe z ryżem i zieloną fasolką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej