Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym - delikatnym | Przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

38 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

200 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Rozgrzej patelnię, którą można później włożyć do piekarnika. Kurczaka posól, pieprz. Opiecz na patelni przez ok. 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmij na chwilę z patelni.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 1

Krok 2

Na tą samą patelnię wlej śmietanę, musztardę i estragon. Mieszaj dokładnie do połączenia składników. Doprowadź do wrzenia.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 2

Krok 3

Dodaj do sosu piersi. Włóż patelnię do piekarnika i piecz ok. 20 minut.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 3

Krok 4

Doskonałe z ryżem i zieloną fasolką.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej