Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

36 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

200 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Rozgrzej patelnię, którą można później włożyć do piekarnika. Kurczaka posól, pieprz. Opiecz na patelni przez ok. 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmij na chwilę z patelni.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 1

Krok 2

Na tą samą patelnię wlej śmietanę, musztardę i estragon. Mieszaj dokładnie do połączenia składników. Doprowadź do wrzenia.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 2

Krok 3

Dodaj do sosu piersi. Włóż patelnię do piekarnika i piecz ok. 20 minut.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 3

Krok 4

Doskonałe z ryżem i zieloną fasolką.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierś z kurczaka pieczona
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej