Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

36 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

4 sztuki

200 mililitrów

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Rozgrzej patelnię, którą można później włożyć do piekarnika. Kurczaka posól, pieprz. Opiecz na patelni przez ok. 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmij na chwilę z patelni.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 1

Krok 2

Na tą samą patelnię wlej śmietanę, musztardę i estragon. Mieszaj dokładnie do połączenia składników. Doprowadź do wrzenia.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 2

Krok 3

Dodaj do sosu piersi. Włóż patelnię do piekarnika i piecz ok. 20 minut.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 3

Krok 4

Doskonałe z ryżem i zieloną fasolką.

Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka w delikatnym sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej