Filety z kurczaka z kapustką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kurczaka w kapuście

Autor: Janz Kopec

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w cienkie półkrążki, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać kapustę, marchew, przyprawy, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, włożyć do jarzyn (kto woli, może przedtem podsmażyć mięso na oleju) i gotować do chwili, aż będzie miękkie. Na koniec wlać śmietanę rozmieszaną z mąką, doprowadzić do wrzenia. Podawać z ziemniakami z wody lub kluskami kładzionymi. 100 g > 105 kcal.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej