Filety z kurczaka z kapustką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kurczaka w kapuście

Autor: Janz Kopec

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w cienkie półkrążki, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać kapustę, marchew, przyprawy, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, włożyć do jarzyn (kto woli, może przedtem podsmażyć mięso na oleju) i gotować do chwili, aż będzie miękkie. Na koniec wlać śmietanę rozmieszaną z mąką, doprowadzić do wrzenia. Podawać z ziemniakami z wody lub kluskami kładzionymi. 100 g > 105 kcal.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej