Filety z kurczaka w kapuście

Autor: Jan Nowak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w cienkie półkrążki, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać kapustę, marchew, przyprawy, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem. Piersi kurczaka pokroić w kostkę, włożyć do jarzyn (kto woli, może przedtem podsmażyć mięso na oleju) i gotować do chwili, aż będzie miękkie. Na koniec wlać śmietanę rozmieszaną z mąką, doprowadzić do wrzenia. Podawać z ziemniakami z wody lub kluskami kładzionymi. 100 g > 105 kcal.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kurczaka w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej