Łopatka duszona w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łopatka duszona w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

50 dekagramów

2 sztuki

70 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Cebulę i czosnek posiekaj. Wszystko podsmaż na oleju, oprósz pieprzem.

Krok 2

Rosół drobiowo-wołowy Knorr rozpuść we wrzątku i dodaj do mięsa. Duś 30 minut.

Krok 3

W tym czasie poszatkuj kapustę, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Warzywa dodaj do mięsa i duś kolejne 30 minut. Dopraw, jeżeli uznasz to za konieczne.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej