
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
50 dekagramów
2 sztuki
70 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Cebulę i czosnek posiekaj. Wszystko podsmaż na oleju, oprósz pieprzem.
Krok 2
Rosół drobiowo-wołowy Knorr rozpuść we wrzątku i dodaj do mięsa. Duś 30 minut.
Krok 3
W tym czasie poszatkuj kapustę, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Warzywa dodaj do mięsa i duś kolejne 30 minut. Dopraw, jeżeli uznasz to za konieczne.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej