Łopatka duszona w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łopatka duszona w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

50 dekagramów

2 sztuki

70 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Cebulę i czosnek posiekaj. Wszystko podsmaż na oleju, oprósz pieprzem.

Krok 2

Rosół drobiowo-wołowy Knorr rozpuść we wrzątku i dodaj do mięsa. Duś 30 minut.

Krok 3

W tym czasie poszatkuj kapustę, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Warzywa dodaj do mięsa i duś kolejne 30 minut. Dopraw, jeżeli uznasz to za konieczne.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Uzbecki pilaw
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej