Łopatka duszona w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łopatka duszona w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

50 dekagramów

2 sztuki

70 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Cebulę i czosnek posiekaj. Wszystko podsmaż na oleju, oprósz pieprzem.

Krok 2

Rosół drobiowo-wołowy Knorr rozpuść we wrzątku i dodaj do mięsa. Duś 30 minut.

Krok 3

W tym czasie poszatkuj kapustę, marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Warzywa dodaj do mięsa i duś kolejne 30 minut. Dopraw, jeżeli uznasz to za konieczne.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łopatka duszona w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
32 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej