Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
150 mililitrów
1 sztuka
6 sztuk
150 mililitrów
4 łyżeczki
120 gramów
70 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w grubą kostkę, a pieczarki w ósemki.
Krok 2
Do miski wsyp mąkę, dodaj margarynę oraz posiekane zioła. Przygotuj kruszonkę, rozcierając w dłoniach składniki (kruszonka powinna przypominać małe różyczki kalafiora).
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso. Gdy się zrumieni, dodaj pieczarki.
Krok 4
Fix Knorr rozmieszaj ze 150 ml wody oraz śmietaną. Płyn wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami i gotuj 3 minuty.
Krok 5
Przygotowane mięso z grzybami i sosem przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posyp ziołową kruszonką i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Zapiekankę podawaj na ciepło udekorowaną listkami ziół.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej