Kurczak z grzybami i ziołową kruszonką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

48 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

150 mililitrów

1 sztuka

6 sztuk

150 mililitrów

4 łyżeczki

120 gramów

70 gramów

1 szczypta

0

0

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w grubą kostkę, a pieczarki w ósemki.

Krok 2

Do miski wsyp mąkę, dodaj margarynę oraz posiekane zioła. Przygotuj kruszonkę, rozcierając w dłoniach składniki (kruszonka powinna przypominać małe różyczki kalafiora).

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj mięso. Gdy się zrumieni, dodaj pieczarki.

Krok 4

Fix Knorr rozmieszaj ze 150 ml wody oraz śmietaną. Płyn wlej na patelnię ze smażącymi się składnikami i gotuj 3 minuty.

Krok 5

Przygotowane mięso z grzybami i sosem przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, posyp ziołową kruszonką i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Zapiekankę podawaj na ciepło udekorowaną listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Fix Schab a'la stroganoff Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej