PRZEPISY.PL
Potrawka z kurczaka pod ciastem francuskim  - autor: przepisy.pl

Potrawka z kurczaka pod ciastem francuskim

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
86
osób dodało do Mniamlisty
86
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ciasto francuskie mrożone 1 szt
  • jajko1 szt
  • cebula1 szt
  • ząbki czosnku2 szt
  • olej4 łyżki
  • Krok 1

    Pieczarki pokrój w cząstki, czosnek i cebulę posiekaj, a kurczaka pokrój w dużą kostkę.
  • Krok 2

    Podsmaż warzywa na patelni, następnie dodaj mięso. Gdy wszystko zrobi się rumiane, zdejmij składniki na osobny talerzyk.
  • Krok 3

    Na tą samą patelnię wlej śmietankę i dodaj listki z tymianku oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Zagotuj sos.
  • Krok 4

    Teraz dodaj z powrotem mięso z cebulą i czosnkiem. Zdejmij patelnię z ognia.
  • Krok 5

    Wymieszaj składniki i nałóż porcje do indywidualnych naczyń do zapiekania.
  • Krok 6

    Z ciasta francuskiego wytnij okrągłe kształty tak, aby zakryć powierzchnię naczynia do zapiekania. Średnica ciasta powinna być o 1 cm większa.
  • Krok 7

    Zagnij ciasto na rantach. Za pomocą pędzla posmaruj je rozkłóconym jajkiem i piecz w 180 °C przez 20 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Schab a'la Stroganoff KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

147
osób dodało do Mniamlisty
45''
5
Łatwe
86
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
64
osoby dodały do Mniamlisty
30''
3
Łatwe
2567
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe