Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
200 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
3 szczypty
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój w plastry cebulę, pieczarki i marchew. Pokrój w kostkę papryki i kapustę. Odcedź warzywa z puszki. Kurczaka pokrój w plasterki.
Krok 2
Wszystkie warzywa, oraz odcedzone kiełki, groszek, kukurydzę i bambus, wrzuć na ten tłuszcz i podsmaż.
Krok 3
Na koniec zagęść troszkę sos mąką kukurydzianą. Serwuj z gotowanym na sypko ryżem.
Krok 4
Pokrój czosnek w cienkie plasterki i podsmaż na oleju z imbirem i kurczakiem, a następnie go wyciągnij.
Krok 5
Dodaj pół szklanki wody, kostkę Knorr oraz curry i chili. Duś podgrzewając na niewielkim ogniu, aż warzywa zmiękną.
Krok 6
Dodaj z powrotem mięso z czosnkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejInne przepisy
Curry indyjskie
Różnorodność i wielobarwność kuchni Indii zamknięta w jednym daniu. Curry indyjskie to prawdziwa bomba smaków. Soczysty kurczak, mnóstwo warzyw i aromatyczne przeprawy to połączenie, które gwarantuje sukces kulinarny. Do przygotowania tego curry użyjesz aż dziesięciu rodzajów warzyw. Dużo pracy? Bez paniki – nie zajmie to wiele czasu, ponieważ większość z nich możesz kupić w puszkach, a potem wszystkie wylądują w jednym garnku. Na oleju z dodatkiem czosnku i imbiru przysmażysz zarówno paprykę, pieczarki, groszek czy marchew. Niecodziennymi w polskiej kuchni dodatkami do dania będą kolby minikukurydzy i kiełki bambusa. Gdy wszystkie składniki będą się dusić, zalane bulionem, dodaj usmażone kawałki piersi z kurczaka. Aby zagęścić sos powstały w czasie gotowania, dodaj do niego mąkę kukurydzianą. Aromat, jaki wydobywa się podczas przygotowywania indyjskiego curry, przyciągnie do kuchni całą rodzinę. Gotowe danie serwuj z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego.