Curry indyjskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry indyjskie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

37

1510 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

735 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 kilograma

3 sztuki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

3 szczypty

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój w plastry cebulę, pieczarki i marchew. Pokrój w kostkę papryki i kapustę. Odcedź warzywa z puszki. Kurczaka pokrój w plasterki.

Curry indyjskie - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa, oraz odcedzone kiełki, groszek, kukurydzę i bambus, wrzuć na ten tłuszcz i podsmaż.

Curry indyjskie - Krok 2

Krok 3

Na koniec zagęść troszkę sos mąką kukurydzianą. Serwuj z gotowanym na sypko ryżem.

Curry indyjskie - Krok 3

Krok 4

Pokrój czosnek w cienkie plasterki i podsmaż na oleju z imbirem i kurczakiem, a następnie go wyciągnij.

Curry indyjskie - Krok 4

Krok 5

Dodaj pół szklanki wody, kostkę Knorr oraz curry i chili. Duś podgrzewając na niewielkim ogniu, aż warzywa zmiękną.

Curry indyjskie - Krok 5

Krok 6

Dodaj z powrotem mięso z czosnkiem.

Curry indyjskie - Krok 6
4

Opinie o przepisie

  • Ana Anana

    Ana Anana , 24.11.2019

    jak sprawdzić ile to ma kalorii?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marlena  Tomala

    Marlena Tomala , 04.11.2017

    Pyszne było

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Szcześniak Cisak

    Jolanta Szcześniak Cisak , 28.06.2016

    danie szybkie i smaczne mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Swoboda-Jaworska

    Iwona Swoboda-Jaworska , 03.02.2016

    Danie pyszne, proste w wykonaniu.. Ale w przepisie należy zmienić kolejność..

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry indyjskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry indyjskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry indyjskieCurry indyjskie

Różnorodność i wielobarwność kuchni Indii zamknięta w jednym daniu. Curry indyjskie to prawdziwa bomba smaków. Soczysty kurczak, mnóstwo warzyw i aromatyczne przeprawy to połączenie, które gwarantuje sukces kulinarny. Do przygotowania tego curry użyjesz aż dziesięciu rodzajów warzyw. Dużo pracy? Bez paniki – nie zajmie to wiele czasu, ponieważ większość z nich możesz kupić w puszkach, a potem wszystkie wylądują w jednym garnku. Na oleju z dodatkiem czosnku i imbiru przysmażysz zarówno paprykę, pieczarki, groszek czy marchew. Niecodziennymi w polskiej kuchni dodatkami do dania będą kolby minikukurydzy i kiełki bambusa. Gdy wszystkie składniki będą się dusić, zalane bulionem, dodaj usmażone kawałki piersi z kurczaka. Aby zagęścić sos powstały w czasie gotowania, dodaj do niego mąkę kukurydzianą. Aromat, jaki wydobywa się podczas przygotowywania indyjskiego curry, przyciągnie do kuchni całą rodzinę. Gotowe danie serwuj z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego.