PRZEPISY.PL

Nasze indyjskie curry to danie totalne z mnóstwem warzyw, soczystym kurczakiem i aromatycznym curry.

Curry indyjskie - autor: przepisy.pl

Curry indyjskie

  • 45
  • 5
  • Średnie
  • 0
308
osób dodało do Mniamlisty
308
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pierś z kurczaka 0.5 kg
  • Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
    1 szt
  • kiełki w puszce1 opak
  • groszek w puszce1 opak
  • kukurydza z puszki1 opak
  • Kolby kukurydzy1 opak
  • bambus w puszce1 opak
  • pieczarki200 g
  • marchew3 szt
  • cebula1 szt
  • papryka czerwona1 szt
  • papryka zielona1 szt
  • kapusta pekińska1 szt
  • czosnek 1 szt
  • chili 1 szczypta
  • imbir1 szczypta
  • olej0.5 szklanki
  • curry3 szczypty
  • mąka kukurydziana2 łyżki
  • ryż100 g
Curry indyjskie – krok 1

Krok 1

Skrój w plastry cebulę, pieczarki i marchew. Pokrój w kostkę papryki i kapustę. Odcedź warzywa z puszki. Kurczaka pokrój w plasterki.
Curry indyjskie – krok 2

Krok 2

Wszystkie warzywa, oraz odcedzone kiełki, groszek, kukurydzę i bambus, wrzuć na ten tłuszcz i podsmaż.
Curry indyjskie – krok 3

Krok 3

Na koniec zagęść troszkę sos mąką kukurydzianą. Serwuj z gotowanym na sypko ryżem.
Curry indyjskie – krok 4

Krok 4

Pokrój czosnek w cienkie plasterki i podsmaż na oleju z imbirem i kurczakiem, a następnie go wyciągnij.
Curry indyjskie – krok 5

Krok 5

Dodaj pół szklanki wody, kostkę Knorr oraz curry i chili. Duś podgrzewając na niewielkim ogniu, aż warzywa zmiękną.
Curry indyjskie – krok 6

Krok 6

Dodaj z powrotem mięso z czosnkiem.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół szlachetny drobiowo-warzywny KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

649
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
515
osób dodało do Mniamlisty
45''
1
Łatwe
210
osób dodało do Mniamlisty
60''
2
Łatwe
500
osób dodało do Mniamlisty
45''
2
Łatwe