Składniki
2 łyżki
1.5 łyżeczki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
120 gramów
200 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki posiekaj, dodaj trawę cytrynową, zmiażdżony czosnek, imbir, pastę curry, cukier i sól. Wszystko dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 4
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso i podsmaż.
Krok 5
Dodaj groszek i smaż przez pół minuty, po czym przełóż do miski.
Krok 6
Rozgrzej kolejną łyżkę oleju i wrzuć szalotki z przyprawami. Smaż przez 2 minuty, a następnie wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.
Krok 7
Dodaj mięso, groszek oraz posiekaną kolendrę i wymieszaj. Podawaj na makaronie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej