Curry z wołowiną po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z wołowiną po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 łyżeczki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

120 gramów

200 gramów

300 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki posiekaj, dodaj trawę cytrynową, zmiażdżony czosnek, imbir, pastę curry, cukier i sól. Wszystko dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.

Krok 4

Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso i podsmaż.

Krok 5

Dodaj groszek i smaż przez pół minuty, po czym przełóż do miski.

Krok 6

Rozgrzej kolejną łyżkę oleju i wrzuć szalotki z przyprawami. Smaż przez 2 minuty, a następnie wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.

Krok 7

Dodaj mięso, groszek oraz posiekaną kolendrę i wymieszaj. Podawaj na makaronie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej