Składniki
2 łyżki
1.5 łyżeczki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
120 gramów
200 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki posiekaj, dodaj trawę cytrynową, zmiażdżony czosnek, imbir, pastę curry, cukier i sól. Wszystko dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 4
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso i podsmaż.
Krok 5
Dodaj groszek i smaż przez pół minuty, po czym przełóż do miski.
Krok 6
Rozgrzej kolejną łyżkę oleju i wrzuć szalotki z przyprawami. Smaż przez 2 minuty, a następnie wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.
Krok 7
Dodaj mięso, groszek oraz posiekaną kolendrę i wymieszaj. Podawaj na makaronie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej