Curry z wołowiną po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z wołowiną po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 łyżeczki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

120 gramów

200 gramów

300 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki posiekaj, dodaj trawę cytrynową, zmiażdżony czosnek, imbir, pastę curry, cukier i sól. Wszystko dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.

Krok 4

Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso i podsmaż.

Krok 5

Dodaj groszek i smaż przez pół minuty, po czym przełóż do miski.

Krok 6

Rozgrzej kolejną łyżkę oleju i wrzuć szalotki z przyprawami. Smaż przez 2 minuty, a następnie wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.

Krok 7

Dodaj mięso, groszek oraz posiekaną kolendrę i wymieszaj. Podawaj na makaronie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej