Curry z wołowiną po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z wołowiną po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 łyżeczki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

120 gramów

200 gramów

300 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki posiekaj, dodaj trawę cytrynową, zmiażdżony czosnek, imbir, pastę curry, cukier i sól. Wszystko dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie paski.

Krok 3

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.

Krok 4

Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso i podsmaż.

Krok 5

Dodaj groszek i smaż przez pół minuty, po czym przełóż do miski.

Krok 6

Rozgrzej kolejną łyżkę oleju i wrzuć szalotki z przyprawami. Smaż przez 2 minuty, a następnie wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.

Krok 7

Dodaj mięso, groszek oraz posiekaną kolendrę i wymieszaj. Podawaj na makaronie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z wołowiną po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej