
Składniki
2 łyżki
1.5 łyżeczki
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
120 gramów
200 gramów
300 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki posiekaj, dodaj trawę cytrynową, zmiażdżony czosnek, imbir, pastę curry, cukier i sól. Wszystko dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 4
Na rozgrzaną łyżkę oleju wrzuć mięso i podsmaż.
Krok 5
Dodaj groszek i smaż przez pół minuty, po czym przełóż do miski.
Krok 6
Rozgrzej kolejną łyżkę oleju i wrzuć szalotki z przyprawami. Smaż przez 2 minuty, a następnie wlej mleko kokosowe i gotuj do czasu, gdy zgęstnieje.
Krok 7
Dodaj mięso, groszek oraz posiekaną kolendrę i wymieszaj. Podawaj na makaronie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej