Składniki
2 sztuki
300 mililitrów
300 mililitrów
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
200 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej. Wsyp nasiona kminu, gorczycy i cebuli oraz dodaj suszoną chilli. Wymieszaj.
Krok 2
Pomidory pokrój w plastry i dodaj do mieszanki. Smaż 5 minut i ciągle mieszaj.
Krok 3
Wymieszaj sól, posiekany imbir, zmiażdżony czosnek i zielone chilli i wsyp do rondla.
Krok 4
Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę, to samo zrób z fasolką. Dodaj warzywa do rondla. Smaż kolejne 5 minut.
Krok 5
Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Udekoruj potrawę posiekaną kolendrą i zieloną chilli, podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej