
Składniki
2 sztuki
300 mililitrów
300 mililitrów
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
200 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej. Wsyp nasiona kminu, gorczycy i cebuli oraz dodaj suszoną chilli. Wymieszaj.
Krok 2
Pomidory pokrój w plastry i dodaj do mieszanki. Smaż 5 minut i ciągle mieszaj.
Krok 3
Wymieszaj sól, posiekany imbir, zmiażdżony czosnek i zielone chilli i wsyp do rondla.
Krok 4
Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę, to samo zrób z fasolką. Dodaj warzywa do rondla. Smaż kolejne 5 minut.
Krok 5
Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Udekoruj potrawę posiekaną kolendrą i zieloną chilli, podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























