
Składniki
2 sztuki
300 mililitrów
300 mililitrów
3 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
200 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej. Wsyp nasiona kminu, gorczycy i cebuli oraz dodaj suszoną chilli. Wymieszaj.
Krok 2
Pomidory pokrój w plastry i dodaj do mieszanki. Smaż 5 minut i ciągle mieszaj.
Krok 3
Wymieszaj sól, posiekany imbir, zmiażdżony czosnek i zielone chilli i wsyp do rondla.
Krok 4
Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę, to samo zrób z fasolką. Dodaj warzywa do rondla. Smaż kolejne 5 minut.
Krok 5
Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Udekoruj potrawę posiekaną kolendrą i zieloną chilli, podawaj na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej