Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 mililitrów

300 mililitrów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej. Wsyp nasiona kminu, gorczycy i cebuli oraz dodaj suszoną chilli. Wymieszaj.

Krok 2

Pomidory pokrój w plastry i dodaj do mieszanki. Smaż 5 minut i ciągle mieszaj.

Krok 3

Wymieszaj sól, posiekany imbir, zmiażdżony czosnek i zielone chilli i wsyp do rondla.

Krok 4

Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę, to samo zrób z fasolką. Dodaj warzywa do rondla. Smaż kolejne 5 minut.

Krok 5

Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Udekoruj potrawę posiekaną kolendrą i zieloną chilli, podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej