Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

300 mililitrów

300 mililitrów

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu o grubym dnie rozgrzej olej. Wsyp nasiona kminu, gorczycy i cebuli oraz dodaj suszoną chilli. Wymieszaj.

Krok 2

Pomidory pokrój w plastry i dodaj do mieszanki. Smaż 5 minut i ciągle mieszaj.

Krok 3

Wymieszaj sól, posiekany imbir, zmiażdżony czosnek i zielone chilli i wsyp do rondla.

Krok 4

Ziemniaki ugotuj, ostudź i pokrój w kostkę, to samo zrób z fasolką. Dodaj warzywa do rondla. Smaż kolejne 5 minut.

Krok 5

Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Udekoruj potrawę posiekaną kolendrą i zieloną chilli, podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z ziemniaków i fasolki szparagowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej