Curry z paluszków krabowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z paluszków krabowych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

60 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

300 mililitrów

8 sztuk

1 łyżeczka

20 sztuk

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

50 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, a papryczki przekrój na połowę, usuń ziarna i posiekaj. Imbir pokrój w plastry.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, listki curry, papryczki chili, czosnek, imbir i smaż przez 5 minut na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj sproszkowaną chili i kurkumę, po czym dolej 200 ml wody i mieszaj do czasu, gdy sos się zagotuje.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 8 minut.

Krok 5

Dodaj paluszki krabowe i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, po czym dolej mleko kokosowe i podgrzewaj jeszcze 3 minuty.

Krok 6

Dopraw solą, pieprzem i zdejmij z ognia. Odstaw na kilka minut, a następnie skrop sokiem z cytryny i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
29 osób ogląda przepis:
Zakwas buraczany
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej