Curry z paluszków krabowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z paluszków krabowych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

60 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

300 mililitrów

8 sztuk

1 łyżeczka

20 sztuk

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

50 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, a papryczki przekrój na połowę, usuń ziarna i posiekaj. Imbir pokrój w plastry.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, listki curry, papryczki chili, czosnek, imbir i smaż przez 5 minut na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj sproszkowaną chili i kurkumę, po czym dolej 200 ml wody i mieszaj do czasu, gdy sos się zagotuje.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 8 minut.

Krok 5

Dodaj paluszki krabowe i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, po czym dolej mleko kokosowe i podgrzewaj jeszcze 3 minuty.

Krok 6

Dopraw solą, pieprzem i zdejmij z ognia. Odstaw na kilka minut, a następnie skrop sokiem z cytryny i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej