Curry z paluszków krabowych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z paluszków krabowych

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

60 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

300 mililitrów

8 sztuk

1 łyżeczka

20 sztuk

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

50 dekagramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, a papryczki przekrój na połowę, usuń ziarna i posiekaj. Imbir pokrój w plastry.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę, listki curry, papryczki chili, czosnek, imbir i smaż przez 5 minut na małym ogniu.

Krok 3

Dodaj sproszkowaną chili i kurkumę, po czym dolej 200 ml wody i mieszaj do czasu, gdy sos się zagotuje.

Krok 4

Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 8 minut.

Krok 5

Dodaj paluszki krabowe i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, po czym dolej mleko kokosowe i podgrzewaj jeszcze 3 minuty.

Krok 6

Dopraw solą, pieprzem i zdejmij z ognia. Odstaw na kilka minut, a następnie skrop sokiem z cytryny i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z paluszków krabowych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zupa krem kalafiorowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej