Kurczak w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sezamie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę tartą wymieszaj z sezamem, a jajko rozbełtaj z solą.

Krok 2

Mięso panieruj w bułce z sezamem, jajku i znów w bułce z sezamem.

Krok 3

Smaż ze wszystkich stron na rumiano. Podawaj z ryżem lub frytkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Żeberka wieprzowe duszone
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej