
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę tartą wymieszaj z sezamem, a jajko rozbełtaj z solą.
Krok 2
Mięso panieruj w bułce z sezamem, jajku i znów w bułce z sezamem.
Krok 3
Smaż ze wszystkich stron na rumiano. Podawaj z ryżem lub frytkami.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej