Kurczak w sezamie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sezamie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę tartą wymieszaj z sezamem, a jajko rozbełtaj z solą.

Krok 2

Mięso panieruj w bułce z sezamem, jajku i znów w bułce z sezamem.

Krok 3

Smaż ze wszystkich stron na rumiano. Podawaj z ryżem lub frytkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej