
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę tartą wymieszaj z sezamem, a jajko rozbełtaj z solą.
Krok 2
Mięso panieruj w bułce z sezamem, jajku i znów w bułce z sezamem.
Krok 3
Smaż ze wszystkich stron na rumiano. Podawaj z ryżem lub frytkami.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej