Kurczak w sezamie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę tartą wymieszaj z sezamem, a jajko rozbełtaj z solą.

Krok 2

Mięso panieruj w bułce z sezamem, jajku i znów w bułce z sezamem.

Krok 3

Smaż ze wszystkich stron na rumiano. Podawaj z ryżem lub frytkami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sezamie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej