
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę tartą wymieszaj z sezamem, a jajko rozbełtaj z solą.
Krok 2
Mięso panieruj w bułce z sezamem, jajku i znów w bułce z sezamem.
Krok 3
Smaż ze wszystkich stron na rumiano. Podawaj z ryżem lub frytkami.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej