Składniki
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę tartą wymieszaj z sezamem, a jajko rozbełtaj z solą.
Krok 2
Mięso panieruj w bułce z sezamem, jajku i znów w bułce z sezamem.
Krok 3
Smaż ze wszystkich stron na rumiano. Podawaj z ryżem lub frytkami.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej