Kurczak po hawajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po hawajsku

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 szczypty

2 opakowania

5 łyżek

5 sztuk

2 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż z opakowania ugotować na miękko.

Krok 2

Cebule pokroić i kostkę i tak samo filety drobiowe. Olej rozgrzać i wrzucić cebulę. Po chwili dodać pokrojonego fileta. Przyprawić pieprzem i dusić, od czasu do czasu mieszać.

Krok 3

Fix rozrobić zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie do mięsa dodać ananasa razem z sokiem który jest w puszce. Wymieszać i dusić. Zalać rozrobionym fixem. Dusić aż kurczak będzie miękki. Ryż wyłożyć na talerz i dodać gotowego kurczaka po hawajsku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
18 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej