Azjatyckie pałki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatyckie pałki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

8 sztuk

1 łyżka

0.5 pęczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij warzywa: paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski, czosnek posiekaj.

Krok 2

Do rękawa foliowego włóż umyte pałki oraz warzywa, czosnek, imbir i pokrojoną kolendrę.

Krok 3

Całość zasyp Fixem i skrop olejem sezamowym. Woreczek zepnij spinką, a następnie potrząśnij energicznie, aby składniki wewnątrz wymieszały się.

Krok 4

Woreczek wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C przez ok. 50 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatyckie pałki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej