
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
1 łyżka
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozdrobnij warzywa: paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski, czosnek posiekaj.
Krok 2
Do rękawa foliowego włóż umyte pałki oraz warzywa, czosnek, imbir i pokrojoną kolendrę.
Krok 3
Całość zasyp Fixem i skrop olejem sezamowym. Woreczek zepnij spinką, a następnie potrząśnij energicznie, aby składniki wewnątrz wymieszały się.
Krok 4
Woreczek wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C przez ok. 50 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej