
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
8 sztuk
1 łyżka
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozdrobnij warzywa: paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski, czosnek posiekaj.
Krok 2
Do rękawa foliowego włóż umyte pałki oraz warzywa, czosnek, imbir i pokrojoną kolendrę.
Krok 3
Całość zasyp Fixem i skrop olejem sezamowym. Woreczek zepnij spinką, a następnie potrząśnij energicznie, aby składniki wewnątrz wymieszały się.
Krok 4
Woreczek wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C przez ok. 50 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej