
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
1 kilogram
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroiłam w dużą kostkę. Do garnka włożyłam razem z obraną marchewką, pietruszką, liśćmi laurowymi, 2 ząbkami czosnku, zielem i jałowcem. Dosypałam estragon i całość zalałam winem. Odstawiłam na 12 h do lodówki.
Krok 2
Następnego dnia mięso wyjęłam z marynaty, osuszyłam. oprószyłam mąką. Rozgrzałam mocno garnek z olejem i przysmażyłam mięso. Posypałam pieprzem i solą. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę i 3 ząbki czosnku i dalej smażyłam aż mięso zrumieniło się. Dodałam papryk, liść laurowy i ziele z marynaty. Dodałam pokrojoną w kostkę marchewkę.
Krok 3
Zalałam wrzątkiem i dodałam bulionetkę. Dosypałam przyprawę delikat do smaku. Dusiłam ok 60 min. Na koniec doprawiłam do smaku pieprzem i solą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






















