
Składniki
400 gramów
400 gramów
10 sztuk
1 opakowanie
120 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w paski, czosnek w plasterki, a pomidorki i oliwki na pół.

Krok 2
Mięso mielone wraz z cebulą i czosnkiem podsmaż, aż będzie rumiane. Makaron ugotuj.

Krok 3
Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.

Krok 4
Dodaj Fix Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut.

Krok 5
Na końcu dorzuć do sosu oliwki i pomidorki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Podawaj z makaronem. Dodatkowo posyp sos świeżo posiekaną natką pietruszki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bolognese w greckim stylu
Wybierz się w śródziemnomorską podróż nie wychodząc z własnej kuchni i wypróbuj przepis na wyborne bolognese w greckim stylu. Tę nietypową odsłonę popularnego włoskiego przepisu przygotujesz bardzo szybko – na twoim talerzy będzie już po 30 minutach gotowania. Bogata w smaku potrawa będzie idealna zarówno na obiad, jak i na kolację. By ją zrobić, zacznij od przyrządzenia podstawowej wersji sosu bolognese. Potrzebujesz do tego mięsa mielonego i pomidorów z puszki oraz aromatycznych dodatków jak czosnek i przyprawa Knorr. Niepowtarzalny grecki smak uzyskasz dodając do gotującego się bolognese słodkie pomidorki cherry oraz czarne oliwki (jeśli nie masz czarnych, zastąp je zielonymi). Ten pyszny sos podawaj ze swoim ulubionym makaronem, ugotowanym al dente. Podkręć jego smak oraz kolor i na koniec posyp go posiekaną natką pietruszki lub wykorzystaj inne świeże zioła. Smacznego!



































