Bolognese w greckim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bolognese w greckim stylu

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

379 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

10 sztuk

120 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w paski, czosnek w plasterki, a pomidorki i oliwki na pół.

Bolognese w greckim stylu - Krok 1

Krok 2

Mięso mielone wraz z cebulą i czosnkiem podsmaż, aż będzie rumiane. Makaron ugotuj.

Bolognese w greckim stylu - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.

Bolognese w greckim stylu - Krok 3

Krok 4

Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut.

Bolognese w greckim stylu - Krok 4

Krok 5

Na końcu dorzuć do sosu oliwki i pomidorki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Podawaj z makaronem. Dodatkowo posyp sos świeżo posiekaną natką pietruszki.

Bolognese w greckim stylu - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Piętak

    Elżbieta Piętak , 14.09.2016

    :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Miroslaw Jop

    Miroslaw Jop , 25.04.2015

    Bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bolognese w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bolognese w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bolognese w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bolognese w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bolognese w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bolognese w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bolognese w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bolognese w greckim stylu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bolognese w greckim styluBolognese w greckim stylu

Wybierz się w śródziemnomorską podróż nie wychodząc z własnej kuchni i wypróbuj przepis na wyborne bolognese w greckim stylu. Tę nietypową odsłonę popularnego włoskiego przepisu przygotujesz bardzo szybko – na twoim talerzy będzie już po 30 minutach gotowania. Bogata w smaku potrawa będzie idealna zarówno na obiad, jak i na kolację. By ją zrobić, zacznij od przyrządzenia podstawowej wersji sosu bolognese. Potrzebujesz do tego mięsa mielonego i pomidorów z puszki oraz aromatycznych dodatków jak czosnek i przyprawa Knorr. Niepowtarzalny grecki smak uzyskasz dodając do gotującego się bolognese słodkie pomidorki cherry oraz czarne oliwki (jeśli nie masz czarnych, zastąp je zielonymi). Ten pyszny sos podawaj ze swoim ulubionym makaronem, ugotowanym al dente. Podkręć jego smak oraz kolor i na koniec posyp go posiekaną natką pietruszki lub wykorzystaj inne świeże zioła. Smacznego!