Szynkowy sos do makaronu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynkowy sos do makaronu

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

heart
308 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

10 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki i czosnek obierz i pokrój razem z szynką w drobną kostkę.

Szynkowy sos do makaronu - Krok 1

Krok 2

Podsmaż na patelni i podlej bulionem. Zagotuj.

Szynkowy sos do makaronu - Krok 2

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr i wlej na patelnię. Gotuj chwilę, aż sos lekko zgęstnieje.

Szynkowy sos do makaronu - Krok 3

Krok 4

Makaron ugotuj al dente. Odcedź.

Szynkowy sos do makaronu - Krok 4

Krok 5

Gotowy sos szynkowy wymieszaj z makaronem. Podawaj posypany parmezanem i posiekanym koperkiem.

Szynkowy sos do makaronu - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • iwona rogalska

    iwona rogalska , 30.11.2016

    sosik bardzo dobry, ale ja już nie stosuje kostek rosołowych bo znalazłam bulion w butelce drobiowy. Bardzo dobrze smakuje i nie zawiera konserwantów i smakuje jak mój domowy. Można dzieki niemu zrobić szybki obidek

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynkowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynkowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynkowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynkowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynkowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynkowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynkowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynkowy sos do makaronu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szynkowy sos do makaronuSzynkowy sos do makaronu

Szalotki i czosnek obierz i pokrój razem z szynką w drobną kostkę.