
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
100 gramów
4 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
10 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki i czosnek obierz i pokrój razem z szynką w drobną kostkę.

Krok 2
Podsmaż na patelni i podlej bulionem. Zagotuj.

Krok 3
Śmietanę wymieszaj z Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr i wlej na patelnię. Gotuj chwilę, aż sos lekko zgęstnieje.

Krok 4
Makaron ugotuj al dente. Odcedź.

Krok 5
Gotowy sos szynkowy wymieszaj z makaronem. Podawaj posypany parmezanem i posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej