
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
100 gramów
4 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
10 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki i czosnek obierz i pokrój razem z szynką w drobną kostkę.

Krok 2
Podsmaż na patelni i podlej bulionem. Zagotuj.

Krok 3
Śmietanę wymieszaj z Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr i wlej na patelnię. Gotuj chwilę, aż sos lekko zgęstnieje.

Krok 4
Makaron ugotuj al dente. Odcedź.

Krok 5
Gotowy sos szynkowy wymieszaj z makaronem. Podawaj posypany parmezanem i posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej