Makaron Puttanesca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron Puttanesca

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

800 gramów

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 łyżeczka

0.25 szklanki

1 łyżka

6 sztuk

450 gramów

0.25 szklanki

4 sztuki

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń nasiona, a miąższ rozgnieć.

Krok 3

Cebulę pokrój w plastry, czosnek i anchois posiekaj.

Krok 4

W dużym garnku rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę oraz czosnek. Smaż przez 5 minut.

Krok 5

Dodaj pomidory, oliwki, kapary, anchois oraz oregano i rozmaryn. Dopraw pieprzem oraz solą i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Krok 6

Wrzuć makaron i wymieszaj. Rozłóż na talerze i posyp posiekaną natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron Puttanesca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej