
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
800 gramów
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
0.25 szklanki
1 łyżka
6 sztuk
450 gramów
0.25 szklanki
4 sztuki
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente wedle przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń nasiona, a miąższ rozgnieć.
Krok 3
Cebulę pokrój w plastry, czosnek i anchois posiekaj.
Krok 4
W dużym garnku rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę oraz czosnek. Smaż przez 5 minut.
Krok 5
Dodaj pomidory, oliwki, kapary, anchois oraz oregano i rozmaryn. Dopraw pieprzem oraz solą i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 6
Wrzuć makaron i wymieszaj. Rozłóż na talerze i posyp posiekaną natką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej