Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

50 mililitrów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

600 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i ząbki czosnku drobno posiekaj.

Krok 2

Sól, pieprz, oregano, bazylię, chilli i paprykę wsyp do miseczki i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i czosnek i duś do czasu, gdy będzie szklista.

Krok 4

Wrzuć zielony pieprz, mięso i resztę przypraw.

Krok 5

Wlej wino i pomidory z puszki, po czym duś na wolnym ogniu ok. 10-15 minut.

Krok 6

Przed podaniem posyp pokrojonymi na połówki oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej