Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
1 szczypta
50 mililitrów
3 sztuki
0.5 łyżeczki
500 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
600 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i ząbki czosnku drobno posiekaj.
Krok 2
Sól, pieprz, oregano, bazylię, chilli i paprykę wsyp do miseczki i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i czosnek i duś do czasu, gdy będzie szklista.
Krok 4
Wrzuć zielony pieprz, mięso i resztę przypraw.
Krok 5
Wlej wino i pomidory z puszki, po czym duś na wolnym ogniu ok. 10-15 minut.
Krok 6
Przed podaniem posyp pokrojonymi na połówki oliwkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej