Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

27

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

50 mililitrów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

600 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i ząbki czosnku drobno posiekaj.

Krok 2

Sól, pieprz, oregano, bazylię, chilli i paprykę wsyp do miseczki i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i czosnek i duś do czasu, gdy będzie szklista.

Krok 4

Wrzuć zielony pieprz, mięso i resztę przypraw.

Krok 5

Wlej wino i pomidory z puszki, po czym duś na wolnym ogniu ok. 10-15 minut.

Krok 6

Przed podaniem posyp pokrojonymi na połówki oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej