Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

50 mililitrów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

600 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i ząbki czosnku drobno posiekaj.

Krok 2

Sól, pieprz, oregano, bazylię, chilli i paprykę wsyp do miseczki i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i czosnek i duś do czasu, gdy będzie szklista.

Krok 4

Wrzuć zielony pieprz, mięso i resztę przypraw.

Krok 5

Wlej wino i pomidory z puszki, po czym duś na wolnym ogniu ok. 10-15 minut.

Krok 6

Przed podaniem posyp pokrojonymi na połówki oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej