Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
1 szczypta
50 mililitrów
3 sztuki
0.5 łyżeczki
500 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
600 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i ząbki czosnku drobno posiekaj.
Krok 2
Sól, pieprz, oregano, bazylię, chilli i paprykę wsyp do miseczki i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i czosnek i duś do czasu, gdy będzie szklista.
Krok 4
Wrzuć zielony pieprz, mięso i resztę przypraw.
Krok 5
Wlej wino i pomidory z puszki, po czym duś na wolnym ogniu ok. 10-15 minut.
Krok 6
Przed podaniem posyp pokrojonymi na połówki oliwkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej