Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
2 łyżki
1 szczypta
50 mililitrów
3 sztuki
0.5 łyżeczki
500 gramów
0.5 łyżeczki
1 sztuka
4 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
600 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i ząbki czosnku drobno posiekaj.
Krok 2
Sól, pieprz, oregano, bazylię, chilli i paprykę wsyp do miseczki i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i czosnek i duś do czasu, gdy będzie szklista.
Krok 4
Wrzuć zielony pieprz, mięso i resztę przypraw.
Krok 5
Wlej wino i pomidory z puszki, po czym duś na wolnym ogniu ok. 10-15 minut.
Krok 6
Przed podaniem posyp pokrojonymi na połówki oliwkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej