Spaghetti z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

400 gramów

10 sztuk

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki odsącz i grubo posiekaj.

Krok 2

Papryczki chili przekrój wzdłuż, dokładnie umyj usuwając nasiona i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj oliwki, chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś warzywa aż staną się lekko szkliste.

Krok 4

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź go i przełóż na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj

Krok 5

Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej