Spaghetti z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

400 gramów

10 sztuk

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki odsącz i grubo posiekaj.

Krok 2

Papryczki chili przekrój wzdłuż, dokładnie umyj usuwając nasiona i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj oliwki, chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś warzywa aż staną się lekko szkliste.

Krok 4

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź go i przełóż na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj

Krok 5

Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej