Spaghetti z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

400 gramów

10 sztuk

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki odsącz i grubo posiekaj.

Krok 2

Papryczki chili przekrój wzdłuż, dokładnie umyj usuwając nasiona i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj oliwki, chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś warzywa aż staną się lekko szkliste.

Krok 4

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź go i przełóż na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj

Krok 5

Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Schab po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej