Spaghetti z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z oliwkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

4 sztuki

4 sztuki

400 gramów

10 sztuk

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwki odsącz i grubo posiekaj.

Krok 2

Papryczki chili przekrój wzdłuż, dokładnie umyj usuwając nasiona i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj oliwki, chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś warzywa aż staną się lekko szkliste.

Krok 4

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź go i przełóż na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj

Krok 5

Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej