
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
4 sztuki
4 sztuki
400 gramów
10 sztuk
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki odsącz i grubo posiekaj.
Krok 2
Papryczki chili przekrój wzdłuż, dokładnie umyj usuwając nasiona i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj oliwki, chili i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś warzywa aż staną się lekko szkliste.
Krok 4
Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedź go i przełóż na patelnię z warzywami. Dokładnie wymieszaj
Krok 5
Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej