Spaghetti z sosem dyniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem dyniowym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 2

Cebule obieramy, siekamy i szklimy na oliwie.

Krok 3

Dynię obieramy, pozbawiamy pestek i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do cebuli. Dusimy pod przykryciem ok 15 minut.

Krok 4

Dodajemy przyprawy i zioła, mieszamy.

Krok 5

Do sosu dodajemy odcedzony makaron oraz starty parmezan. Mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem dyniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej