
Składniki
0.5 sztuki
300 gramów
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
50 gramów
1 sztuka
300 mililitrów
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek kroję w kostkę, przesmażam. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni na tłuszczu od boczku smażę cebulę drobno pokrojoną. Brokuł dzielę na różyczki.
Krok 2
Dodaje groszek zielony, różyczki brokuła. Wlewam 100 ml wody. Duszę warzywa do miękkości.
Krok 3
Odkładam trochę groszku i brokuła do dekoracji. Resztę miksuję blenderem.
Krok 4
Fix Knorr Macn Cheese rozrabiam w mleku. Dodaję do brokuła, masło, parmezan też. Mieszam i zagotowuję sos.
Krok 5
Makaron gotuję według instrukcji w osolonej wodzie aldente. Makaron przekładam do sosu. Podaję z boczkiem i różyczkami brokuła i groszkiem odłożonym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej