Spaghetti w sosie serowo-brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti w sosie serowo-brokułowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

300 gramów

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

50 gramów

1 sztuka

300 mililitrów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek kroję w kostkę, przesmażam. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni na tłuszczu od boczku smażę cebulę drobno pokrojoną. Brokuł dzielę na różyczki.

Krok 2

Dodaje groszek zielony, różyczki brokuła. Wlewam 100 ml wody. Duszę warzywa do miękkości.

Krok 3

Odkładam trochę groszku i brokuła do dekoracji. Resztę miksuję blenderem.

Krok 4

Fix Knorr Macn Cheese rozrabiam w mleku. Dodaję do brokuła, masło, parmezan też. Mieszam i zagotowuję sos.

Krok 5

Makaron gotuję według instrukcji w osolonej wodzie aldente. Makaron przekładam do sosu. Podaję z boczkiem i różyczkami brokuła i groszkiem odłożonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bitki ze schabu
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej