
Składniki
0.5 sztuki
300 gramów
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
50 gramów
1 sztuka
300 mililitrów
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek kroję w kostkę, przesmażam. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni na tłuszczu od boczku smażę cebulę drobno pokrojoną. Brokuł dzielę na różyczki.
Krok 2
Dodaje groszek zielony, różyczki brokuła. Wlewam 100 ml wody. Duszę warzywa do miękkości.
Krok 3
Odkładam trochę groszku i brokuła do dekoracji. Resztę miksuję blenderem.
Krok 4
Fix Knorr Macn Cheese rozrabiam w mleku. Dodaję do brokuła, masło, parmezan też. Mieszam i zagotowuję sos.
Krok 5
Makaron gotuję według instrukcji w osolonej wodzie aldente. Makaron przekładam do sosu. Podaję z boczkiem i różyczkami brokuła i groszkiem odłożonym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej