Spaghetti w sosie serowo-brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti w sosie serowo-brokułowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

300 gramów

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

50 gramów

1 sztuka

300 mililitrów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek kroję w kostkę, przesmażam. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni na tłuszczu od boczku smażę cebulę drobno pokrojoną. Brokuł dzielę na różyczki.

Krok 2

Dodaje groszek zielony, różyczki brokuła. Wlewam 100 ml wody. Duszę warzywa do miękkości.

Krok 3

Odkładam trochę groszku i brokuła do dekoracji. Resztę miksuję blenderem.

Krok 4

Fix Knorr Macn Cheese rozrabiam w mleku. Dodaję do brokuła, masło, parmezan też. Mieszam i zagotowuję sos.

Krok 5

Makaron gotuję według instrukcji w osolonej wodzie aldente. Makaron przekładam do sosu. Podaję z boczkiem i różyczkami brokuła i groszkiem odłożonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej