Spaghetti w sosie serowo-brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti w sosie serowo-brokułowym

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

300 gramów

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

50 gramów

1 sztuka

300 mililitrów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek kroję w kostkę, przesmażam. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni na tłuszczu od boczku smażę cebulę drobno pokrojoną. Brokuł dzielę na różyczki.

Krok 2

Dodaje groszek zielony, różyczki brokuła. Wlewam 100 ml wody. Duszę warzywa do miękkości.

Krok 3

Odkładam trochę groszku i brokuła do dekoracji. Resztę miksuję blenderem.

Krok 4

Fix Knorr Macn Cheese rozrabiam w mleku. Dodaję do brokuła, masło, parmezan też. Mieszam i zagotowuję sos.

Krok 5

Makaron gotuję według instrukcji w osolonej wodzie aldente. Makaron przekładam do sosu. Podaję z boczkiem i różyczkami brokuła i groszkiem odłożonym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti w sosie serowo-brokułowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaczany chrust
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej