Filet z indyka duszony z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filet z indyka duszony z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

137 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso indyka pokrój na plastry grubości około 8 mm. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój na plasterki. Paprykę pokrój w kostkę, a kapustę w paski.

Krok 2

Na patelnie parową wlej pół szklanki wody. Dodaj pół rozdrobnionego Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Na tym ułóż mięso i warzywa. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 25 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klopsy z mozzarellą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej