Filet z indyka duszony z warzywami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

2

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

124 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso indyka pokrój na plastry grubości około 8 mm. Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój na plasterki. Paprykę pokrój w kostkę, a kapustę w paski.

Krok 2

Na patelnie parową wlej pół szklanki wody. Dodaj pół rozdrobnionego Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Na tym ułóż mięso i warzywa. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 25 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z indyka duszony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej