
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekaną cebulę szklimy na odrobinie oliwy z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.
Krok 2
Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy razem.
Krok 3
Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry. Wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do boczku i dusimy pod przykryciem.
Krok 4
Dodajemy bulionetkę i odrobinę cukru.
Krok 5
Gotujemy na wolnym ogniu aż sos odpowiednio zgęstnieje.
Krok 6
Podajemy posypany serem z makaronem spaghetti. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej