
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekaną cebulę szklimy na odrobinie oliwy z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.
Krok 2
Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy razem.
Krok 3
Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry. Wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do boczku i dusimy pod przykryciem.
Krok 4
Dodajemy bulionetkę i odrobinę cukru.
Krok 5
Gotujemy na wolnym ogniu aż sos odpowiednio zgęstnieje.
Krok 6
Podajemy posypany serem z makaronem spaghetti. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej