Spaghetti z sosem pomidorowym

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaną cebulę szklimy na odrobinie oliwy z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.

Krok 2

Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy razem.

Krok 3

Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry. Wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do boczku i dusimy pod przykryciem.

Krok 4

Dodajemy bulionetkę i odrobinę cukru.

Krok 5

Gotujemy na wolnym ogniu aż sos odpowiednio zgęstnieje.

Krok 6

Podajemy posypany serem z makaronem spaghetti. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej