Spaghetti z sosem pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z sosem pomidorowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno posiekaną cebulę szklimy na odrobinie oliwy z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.

Krok 2

Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy razem.

Krok 3

Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry. Wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do boczku i dusimy pod przykryciem.

Krok 4

Dodajemy bulionetkę i odrobinę cukru.

Krok 5

Gotujemy na wolnym ogniu aż sos odpowiednio zgęstnieje.

Krok 6

Podajemy posypany serem z makaronem spaghetti. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z sosem pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej