
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno posiekaną cebulę szklimy na odrobinie oliwy z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku.
Krok 2
Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i przesmażamy razem.
Krok 3
Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry. Wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do boczku i dusimy pod przykryciem.
Krok 4
Dodajemy bulionetkę i odrobinę cukru.
Krok 5
Gotujemy na wolnym ogniu aż sos odpowiednio zgęstnieje.
Krok 6
Podajemy posypany serem z makaronem spaghetti. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej