
Składniki
500 gramów
125 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odkręcić gaz na najmniejszy płomień. Przełożyć mięso i rozdrobnić widelcem. Po zarumienieniu się dodać przyprawy.
Krok 2
Przygotować Fix Napoli i Bolognese w jednym naczyniu (Dać trochę mniej wody niż jest w instrukcji)
Krok 3
Przygotować wodę na makaron. Ugotować w raz z instrukcją na opakowaniu.
Krok 4
Gdy mięso się podsmaży wlać na patelnie fix. I zamieszać
Krok 5
Dodać Ser żółty starty na dużych oczkach . Zamieszać.
Krok 6
Kiedy Makaron się ugotuje. Wyłączyć palniki. Odcedzić Makaron w sitku.
Krok 7
Podawać na talerzu z napojem (:
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej