Spaghetti Bartek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Bartek

Autor: Sznycels

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

125 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odkręcić gaz na najmniejszy płomień. Przełożyć mięso i rozdrobnić widelcem. Po zarumienieniu się dodać przyprawy.

Krok 2

Przygotować Fix Napoli i Bolognese w jednym naczyniu (Dać trochę mniej wody niż jest w instrukcji)

Krok 3

Przygotować wodę na makaron. Ugotować w raz z instrukcją na opakowaniu.

Krok 4

Gdy mięso się podsmaży wlać na patelnie fix. I zamieszać

Krok 5

Dodać Ser żółty starty na dużych oczkach . Zamieszać.

Krok 6

Kiedy Makaron się ugotuje. Wyłączyć palniki. Odcedzić Makaron w sitku.

Krok 7

Podawać na talerzu z napojem (:

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Spaghetti z cukinią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej