Spaghetti Bartek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Bartek

Autor: Sznycels

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

125 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odkręcić gaz na najmniejszy płomień. Przełożyć mięso i rozdrobnić widelcem. Po zarumienieniu się dodać przyprawy.

Krok 2

Przygotować Fix Napoli i Bolognese w jednym naczyniu (Dać trochę mniej wody niż jest w instrukcji)

Krok 3

Przygotować wodę na makaron. Ugotować w raz z instrukcją na opakowaniu.

Krok 4

Gdy mięso się podsmaży wlać na patelnie fix. I zamieszać

Krok 5

Dodać Ser żółty starty na dużych oczkach . Zamieszać.

Krok 6

Kiedy Makaron się ugotuje. Wyłączyć palniki. Odcedzić Makaron w sitku.

Krok 7

Podawać na talerzu z napojem (:

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti  Bartek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej