Składniki
500 gramów
125 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odkręcić gaz na najmniejszy płomień. Przełożyć mięso i rozdrobnić widelcem. Po zarumienieniu się dodać przyprawy.
Krok 2
Przygotować Fix Napoli i Bolognese w jednym naczyniu (Dać trochę mniej wody niż jest w instrukcji)
Krok 3
Przygotować wodę na makaron. Ugotować w raz z instrukcją na opakowaniu.
Krok 4
Gdy mięso się podsmaży wlać na patelnie fix. I zamieszać
Krok 5
Dodać Ser żółty starty na dużych oczkach . Zamieszać.
Krok 6
Kiedy Makaron się ugotuje. Wyłączyć palniki. Odcedzić Makaron w sitku.
Krok 7
Podawać na talerzu z napojem (:
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej