
Składniki
250 gramów
400 gramów
2 łyżki
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
2 sztuki
0.25 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.25 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Opakowanie Spaghetti bolognese wymieszaj z mięsem mielonym. Odłóż 1 łyżkę przyprawy na później. Uformuj małe pulpeciki. Zagotuj wodę na makaron. Gotuj go według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy i usmaż pulpeciki, aż będą rumiane (ok. 8 min.)

Krok 3
Zdejmij z patelni, na której rozgrzej kolejną łyżkę oliwy. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na oliwie, a następnie dodaj umyty i odsączony z wody szpinak. Chwilę przesmaż. Dopraw pozostawioną łyżką przyprawy. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, gałkę, oregano, majeranek i pieprz. Chwilę przesmaż.

Krok 4
Na koniec dodaj ugotowany makaron i wymieszaj z połową parmezanu. Wyłóż makaron na talerze. Na wierzchu połóż pulpeciki i posyp resztą sera.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z pulpetami i szpinakiem
Mgr inż. Magdalena Hermanowska z portalu dodietetyka.pl: Jeśli szukasz inspiracji na smaczny, pożywny, a zarazem odpowiedni dla Twojej diety obiad, dodaj spaghetti z pulpetami i szpinakiem do swojego menu. Pulpeciki przyrządzisz, wykorzystując mielone mięso z indyka – ma mniejszą zawartość tłuszczu niż pozostałe rodzaje i dobrze sprawdza się jako składnik wszelkiego rodzaju diet. Uformuj odpowiednie kształty pulpetów, a następnie smaż je na małym ogniu, uważając, żeby nie przypalić mięsa. Zeszklij lekko cebulę (nadaje się zarówno szalotka, jak i czerwona), dodaj szpinak i smaż na oliwie do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przypraw świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem oraz gałką muszkatołową. Makaron ugotuj al dente, według przepisu na opakowaniu, pomieszaj go z niewielką ilością parmezanu. Wyłóż na talerz, ułóż na nim gotowe mięsne pulpeciki i dodaj szpinak. Tak przygotowane pożywne danie serwuj na gorąco, w głębokich talerzach, udekorowane listkami świeżej bazylii. Dodatkowo oprósz resztą startego sera. Zobacz nasz przepis i już dziś przygotuj ten smaczny obiad.