Tagliatelle w stylu śródziemnomorskim
łatwe
622 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
100 gramów
50 gramów
1 pęczek
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj tagliatelle w wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidorki przekrój na pół, posiekaj tymianek, chili i czosnek.
Krok 2
Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż chili i czosnek. Gdy czosnek zacznie zmieniać kolor, dodaj pomidory koktajlowe, pomidory z puszki, czarne oliwki, tymianek, Naturalnie smaczne Knorr. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, zagotuj. Dodaj gorący makaron z wody. Wszystko razem dokładnie pomieszaj.
Krok 3
Gotowy makaron rozłóż do talerzy, pokrusz z wierzchu serem feta.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle w stylu śródziemnomorskim
Tagliatelle to makaron pochodzący z północnych rejonów Włoch, który kształtem przypomina szerokie wstążki. Popularną formą podania jest łączenie go z sosem przyrządzanym na bazie pomidorów. Taki też znajdziesz w tym przepisie. Będzie odpowiedni dla osób będących na diecie wegetariańskiej. Gotuje się go z użyciem pomidorów pelati, których cechą charakterystyczną jest podłużny kształt. Warto wykorzystać również koktajlowe, które nadadzą sosowi słodki posmak, wyważający ostrość użytego chili. Smak dodatkowo podkreśli drobno posiekany pęczek świeżego tymianku, który z dobrym rezultatem zastąpisz bazylią. Jeśli zdecydujesz się na drugi wariant, zioło dodaj dopiero pod sam koniec gotowania – w przeciwnym razie może nabrać goryczy. Efektownym sposobem na podanie tego dania bez mięsa jest zwinięcie ugotowanego makaronu w gniazda i udekorowanie go listkami świeżego tymianku oraz pokrojonymi w krążki oliwkami. Wypróbuj nasz przepis na wegetariańskie tagliatelle w stylu śródziemnomorskim, z którym smaczny obiad przygotujesz w mgnieniu oka.