Tagliatelle w stylu śródziemnomorskim
łatwe
643 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
100 gramów
50 gramów
1 pęczek
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj tagliatelle w wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pomidorki przekrój na pół, posiekaj tymianek, chili i czosnek.
Krok 2
Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż chili i czosnek. Gdy czosnek zacznie zmieniać kolor, dodaj pomidory koktajlowe, pomidory z puszki, czarne oliwki, tymianek, Knorr Fix Spaghetti Bolognese. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, zagotuj. Dodaj gorący makaron z wody. Wszystko razem dokładnie pomieszaj.
Krok 3
Gotowy makaron rozłóż do talerzy, pokrusz z wierzchu serem feta.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle w stylu śródziemnomorskim
Tagliatelle to makaron pochodzący z północnych rejonów Włoch, który kształtem przypomina szerokie wstążki. Popularną formą podania jest łączenie go z sosem przyrządzanym na bazie pomidorów. Taki też znajdziesz w tym przepisie. Będzie odpowiedni dla osób będących na diecie wegetariańskiej. Gotuje się go z użyciem pomidorów pelati, których cechą charakterystyczną jest podłużny kształt. Warto wykorzystać również koktajlowe, które nadadzą sosowi słodki posmak, wyważający ostrość użytego chili. Smak dodatkowo podkreśli drobno posiekany pęczek świeżego tymianku, który z dobrym rezultatem zastąpisz bazylią. Jeśli zdecydujesz się na drugi wariant, zioło dodaj dopiero pod sam koniec gotowania – w przeciwnym razie może nabrać goryczy. Efektownym sposobem na podanie tego dania bez mięsa jest zwinięcie ugotowanego makaronu w gniazda i udekorowanie go listkami świeżego tymianku oraz pokrojonymi w krążki oliwkami. Wypróbuj nasz przepis na wegetariańskie tagliatelle w stylu śródziemnomorskim, z którym smaczny obiad przygotujesz w mgnieniu oka.



































