Makaron z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Delikatne mięso kurczaka jest znakomite do kulinarnych eksperymentów. Możesz dodać do niego przyprawy ostre, albo korzenne, albo tylko sól i pieprz. A ja lubię kurczaka z rozmarynem. Zrób mój MAKARON Z KURCZAKIEM, a dowiesz się, dlaczego.

Krok 2

Przygotuj kurczaka: natrzyj mięso solą i pieprzem. Podgrzej oliwę, wrzuć masło. Gdy się rozpuści, włóż mięso, smaż, delikatnie kołysząc patelnią. Gdy mięso się przyrumieni z każdej strony, włóż na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z włączonym termoobiegiem). Ugotuj tagliatelle w wodzie z kostką bulionową. Na patelni rozgrzej resztę oliwy i masła. Zeszklij czosnek i cebulę, włóż pieczarki i posól, aby szybciej puściły sok. Gdy sok z grzybów odparuje, dodaj czerwony pieprz i smaż, lekko poruszając patelnią. Dodaj rozmaryn, wlej wino i gotuj, aż część sosu wyparuje. Teraz wlej śmietanę i ponownie zredukuj sos. Dodaj pokrojonego kurczaka i osączone tagliatelle. Wymieszaj, przypraw do smaku i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej