Gulasz mięsno - kiełbasiany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz mięsno - kiełbasiany

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

4 ziarna

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę umyj,osusz,pokrój w tej samej wielkości niedużą kostkę.Cebulę obierz,posiekaj.Olej rozgrzej w rondlu,zeszklij cebulę.Dodaj wołowinę ,zalej bulionem warzywnym.Dodaj listki laurowe i ziarna ziela angielskiego.Duś około 90 minut na małym ogniu.

Krok 2

Buraczki wyszoruj,ugotuj w wodzie.Ostudź,obierz,pokrój w kostkę.Kiełbasę pokrój w plastry.Ogórka zetrzyj na tarce.

Krok 3

Gdy wołowina będzie miękka ,dodaj buraczki,ogórka i kiełbasę.Duś 15 minut.Przypraw solą,pieprzem,cukrem,octem.Podawaj z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki lub pora.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej