Gulasz mięsno - kiełbasiany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz mięsno - kiełbasiany

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

4 ziarna

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę umyj,osusz,pokrój w tej samej wielkości niedużą kostkę.Cebulę obierz,posiekaj.Olej rozgrzej w rondlu,zeszklij cebulę.Dodaj wołowinę ,zalej bulionem warzywnym.Dodaj listki laurowe i ziarna ziela angielskiego.Duś około 90 minut na małym ogniu.

Krok 2

Buraczki wyszoruj,ugotuj w wodzie.Ostudź,obierz,pokrój w kostkę.Kiełbasę pokrój w plastry.Ogórka zetrzyj na tarce.

Krok 3

Gdy wołowina będzie miękka ,dodaj buraczki,ogórka i kiełbasę.Duś 15 minut.Przypraw solą,pieprzem,cukrem,octem.Podawaj z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki lub pora.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Nalewka z pigwy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej