
Składniki
60 dekagramów
1 sztuka
2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
4 ziarna
1 łyżeczka
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę umyj,osusz,pokrój w tej samej wielkości niedużą kostkę.Cebulę obierz,posiekaj.Olej rozgrzej w rondlu,zeszklij cebulę.Dodaj wołowinę ,zalej bulionem warzywnym.Dodaj listki laurowe i ziarna ziela angielskiego.Duś około 90 minut na małym ogniu.
Krok 2
Buraczki wyszoruj,ugotuj w wodzie.Ostudź,obierz,pokrój w kostkę.Kiełbasę pokrój w plastry.Ogórka zetrzyj na tarce.
Krok 3
Gdy wołowina będzie miękka ,dodaj buraczki,ogórka i kiełbasę.Duś 15 minut.Przypraw solą,pieprzem,cukrem,octem.Podawaj z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki lub pora.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej