
Składniki
60 dekagramów
1 sztuka
2 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
4 ziarna
1 łyżeczka
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę umyj,osusz,pokrój w tej samej wielkości niedużą kostkę.Cebulę obierz,posiekaj.Olej rozgrzej w rondlu,zeszklij cebulę.Dodaj wołowinę ,zalej bulionem warzywnym.Dodaj listki laurowe i ziarna ziela angielskiego.Duś około 90 minut na małym ogniu.
Krok 2
Buraczki wyszoruj,ugotuj w wodzie.Ostudź,obierz,pokrój w kostkę.Kiełbasę pokrój w plastry.Ogórka zetrzyj na tarce.
Krok 3
Gdy wołowina będzie miękka ,dodaj buraczki,ogórka i kiełbasę.Duś 15 minut.Przypraw solą,pieprzem,cukrem,octem.Podawaj z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki lub pora.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej