Gulasz mięsno - kiełbasiany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz mięsno - kiełbasiany

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

4 ziarna

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę umyj,osusz,pokrój w tej samej wielkości niedużą kostkę.Cebulę obierz,posiekaj.Olej rozgrzej w rondlu,zeszklij cebulę.Dodaj wołowinę ,zalej bulionem warzywnym.Dodaj listki laurowe i ziarna ziela angielskiego.Duś około 90 minut na małym ogniu.

Krok 2

Buraczki wyszoruj,ugotuj w wodzie.Ostudź,obierz,pokrój w kostkę.Kiełbasę pokrój w plastry.Ogórka zetrzyj na tarce.

Krok 3

Gdy wołowina będzie miękka ,dodaj buraczki,ogórka i kiełbasę.Duś 15 minut.Przypraw solą,pieprzem,cukrem,octem.Podawaj z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki lub pora.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej