Gulasz mięsno - kiełbasiany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz mięsno - kiełbasiany

Autor: Iwona Sikora

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

4 ziarna

1 łyżeczka

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę umyj,osusz,pokrój w tej samej wielkości niedużą kostkę.Cebulę obierz,posiekaj.Olej rozgrzej w rondlu,zeszklij cebulę.Dodaj wołowinę ,zalej bulionem warzywnym.Dodaj listki laurowe i ziarna ziela angielskiego.Duś około 90 minut na małym ogniu.

Krok 2

Buraczki wyszoruj,ugotuj w wodzie.Ostudź,obierz,pokrój w kostkę.Kiełbasę pokrój w plastry.Ogórka zetrzyj na tarce.

Krok 3

Gdy wołowina będzie miękka ,dodaj buraczki,ogórka i kiełbasę.Duś 15 minut.Przypraw solą,pieprzem,cukrem,octem.Podawaj z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki lub pora.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz mięsno - kiełbasiany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sashimi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej