Zupa gulaszowa z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z kaszą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

435 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

525 osób wydrukowało

Pobierz pdf

841 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 kilograma

1 sztuka

6 sztuk

1 szklanka

4 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

8 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż wołowinę, grubo pokrojone pomidory z puszki i cebule z powbijanymi goździkami. Zalej wodą i ugotuj wywar.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 1

Krok 2

Po około 2 godzinach wyjmij cebule i mięso, a następnie je ostudź i pokrój w kostkę.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 2

Krok 3

Do wywaru włóż wszystkie pokrojone warzywa i wołowinę. Dopraw bulionetkami Knorr. Gotuj przez następną godzinę.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 3

Krok 4

Dopraw pieprzem. Dodaj kaszę i gotuj, aż będzie miękka. Posyp posiekaną zieloną pietruszką.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Krystyna Majewska

    Krystyna Majewska , 08.07.2020

    Super zupka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Łukaszewicz

    Monika Łukaszewicz , 21.01.2018

    mięso gotować bez pomidorów bo stwardnieje, dodac kminek, papryke, czosnek i wiecej przypraw Oczywiście wg uznania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Felkel

    Małgorzata Felkel , 17.10.2016

    2,5 kg wołowiny ? Gotowanie 2godz.? A potem jeszcze.Za najniższą krajową pensję. Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 17.10.2016

    Pyszna i sycąca

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z kasząZupa gulaszowa z kaszą

Jeśli szukasz smacznego dania jednogarnkowego, koniecznie wypróbuj przepis na zupę gulaszową z kaszą. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mięsa wołowego, cebuli, kaszy gryczanej lub jęczmiennej, marchwi, ziemniaków oraz pomidorów z puszki. Zacznij od ugotowania mięsa w całości. Gdy będzie miękkie, wyjmij je z wywaru, a następnie ostudź i pokrój w kostkę. Pokrojoną wołowinę ponownie włóż do garnka z wywarem, razem z pozostałymi składnikami (marchwią, selerem oraz ziemniakami), i gotuj jeszcze przez godzinę. By nadać daniu bogatszy smak, całość dopraw pieprzem, bulionetką wołową oraz posiekaną drobno natką pietruszki. Dobrym pomysłem będzie również dodanie goździków, które nadadzą lekko korzennego aromatu. Gulasz z kaszą podawaj na ciepło, razem z pajdą świeżego chleba. Posyp danie natką pietruszki. Pamiętaj, że przepis możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując mięso wołowe wieprzowym. Przekonaj się, jakie łatwe może być gotowanie z naszymi sprawdzonymi przepisami.