
Składniki
2.5 kilograma
1 sztuka
6 sztuk
1 szklanka
4 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
8 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż wołowinę, grubo pokrojone pomidory z puszki i cebule z powbijanymi goździkami. Zalej wodą i ugotuj wywar.

Krok 2
Po około 2 godzinach wyjmij cebule i mięso, a następnie je ostudź i pokrój w kostkę.

Krok 3
Do wywaru włóż wszystkie pokrojone warzywa i wołowinę. Dopraw bulionetkami Knorr. Gotuj przez następną godzinę.

Krok 4
Dopraw pieprzem. Dodaj kaszę i gotuj, aż będzie miękka. Posyp posiekaną zieloną pietruszką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa gulaszowa z kaszą
Jeśli szukasz smacznego dania jednogarnkowego, koniecznie wypróbuj przepis na zupę gulaszową z kaszą. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mięsa wołowego, cebuli, kaszy gryczanej lub jęczmiennej, marchwi, ziemniaków oraz pomidorów z puszki. Zacznij od ugotowania mięsa w całości. Gdy będzie miękkie, wyjmij je z wywaru, a następnie ostudź i pokrój w kostkę. Pokrojoną wołowinę ponownie włóż do garnka z wywarem, razem z pozostałymi składnikami (marchwią, selerem oraz ziemniakami), i gotuj jeszcze przez godzinę. By nadać daniu bogatszy smak, całość dopraw pieprzem, bulionetką wołową oraz posiekaną drobno natką pietruszki. Dobrym pomysłem będzie również dodanie goździków, które nadadzą lekko korzennego aromatu. Gulasz z kaszą podawaj na ciepło, razem z pajdą świeżego chleba. Posyp danie natką pietruszki. Pamiętaj, że przepis możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując mięso wołowe wieprzowym. Przekonaj się, jakie łatwe może być gotowanie z naszymi sprawdzonymi przepisami.