Zupa gulaszowa z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z kaszą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

heart
437 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

536 osób wydrukowało

Pobierz pdf

856 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 kilograma

1 sztuka

6 sztuk

1 szklanka

4 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

8 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż wołowinę, grubo pokrojone pomidory z puszki i cebule z powbijanymi goździkami. Zalej wodą i ugotuj wywar.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 1

Krok 2

Po około 2 godzinach wyjmij cebule i mięso, a następnie je ostudź i pokrój w kostkę.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 2

Krok 3

Do wywaru włóż wszystkie pokrojone warzywa i wołowinę. Dopraw bulionetkami Knorr. Gotuj przez następną godzinę.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 3

Krok 4

Dopraw pieprzem. Dodaj kaszę i gotuj, aż będzie miękka. Posyp posiekaną zieloną pietruszką.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Krystyna Majewska

    Krystyna Majewska , 08.07.2020

    Super zupka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Łukaszewicz

    Monika Łukaszewicz , 21.01.2018

    mięso gotować bez pomidorów bo stwardnieje, dodac kminek, papryke, czosnek i wiecej przypraw Oczywiście wg uznania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Felkel

    Małgorzata Felkel , 17.10.2016

    2,5 kg wołowiny ? Gotowanie 2godz.? A potem jeszcze.Za najniższą krajową pensję. Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 17.10.2016

    Pyszna i sycąca

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z kasząZupa gulaszowa z kaszą

Jeśli szukasz smacznego dania jednogarnkowego, koniecznie wypróbuj przepis na zupę gulaszową z kaszą. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mięsa wołowego, cebuli, kaszy gryczanej lub jęczmiennej, marchwi, ziemniaków oraz pomidorów z puszki. Zacznij od ugotowania mięsa w całości. Gdy będzie miękkie, wyjmij je z wywaru, a następnie ostudź i pokrój w kostkę. Pokrojoną wołowinę ponownie włóż do garnka z wywarem, razem z pozostałymi składnikami (marchwią, selerem oraz ziemniakami), i gotuj jeszcze przez godzinę. By nadać daniu bogatszy smak, całość dopraw pieprzem, bulionetką wołową oraz posiekaną drobno natką pietruszki. Dobrym pomysłem będzie również dodanie goździków, które nadadzą lekko korzennego aromatu. Gulasz z kaszą podawaj na ciepło, razem z pajdą świeżego chleba. Posyp danie natką pietruszki. Pamiętaj, że przepis możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując mięso wołowe wieprzowym. Przekonaj się, jakie łatwe może być gotowanie z naszymi sprawdzonymi przepisami.