Zupa gulaszowa z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z kaszą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

426 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

495 osób wydrukowało

Pobierz pdf

769 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 kilograma

1 sztuka

6 sztuk

1 szklanka

4 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

8 sztuk

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż wołowinę, grubo pokrojone pomidory z puszki i cebule z powbijanymi goździkami. Zalej wodą i ugotuj wywar.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 1

Krok 2

Po około 2 godzinach wyjmij cebule i mięso, a następnie je ostudź i pokrój w kostkę.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 2

Krok 3

Do wywaru włóż wszystkie pokrojone warzywa i wołowinę. Dopraw bulionetkami Knorr. Gotuj przez następną godzinę.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 3

Krok 4

Dopraw pieprzem. Dodaj kaszę i gotuj, aż będzie miękka. Posyp posiekaną zieloną pietruszką.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Krystyna Majewska

    Krystyna Majewska , 08.07.2020

    Super zupka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Łukaszewicz

    Monika Łukaszewicz , 21.01.2018

    mięso gotować bez pomidorów bo stwardnieje, dodac kminek, papryke, czosnek i wiecej przypraw Oczywiście wg uznania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Felkel

    Małgorzata Felkel , 17.10.2016

    2,5 kg wołowiny ? Gotowanie 2godz.? A potem jeszcze.Za najniższą krajową pensję. Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek , 17.10.2016

    Pyszna i sycąca

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z kaszą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z kasząZupa gulaszowa z kaszą

Jeśli szukasz smacznego dania jednogarnkowego, koniecznie wypróbuj przepis na zupę gulaszową z kaszą. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mięsa wołowego, cebuli, kaszy gryczanej lub jęczmiennej, marchwi, ziemniaków oraz pomidorów z puszki. Zacznij od ugotowania mięsa w całości. Gdy będzie miękkie, wyjmij je z wywaru, a następnie ostudź i pokrój w kostkę. Pokrojoną wołowinę ponownie włóż do garnka z wywarem, razem z pozostałymi składnikami (marchwią, selerem oraz ziemniakami), i gotuj jeszcze przez godzinę. By nadać daniu bogatszy smak, całość dopraw pieprzem, bulionetką wołową oraz posiekaną drobno natką pietruszki. Dobrym pomysłem będzie również dodanie goździków, które nadadzą lekko korzennego aromatu. Gulasz z kaszą podawaj na ciepło, razem z pajdą świeżego chleba. Posyp danie natką pietruszki. Pamiętaj, że przepis możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując mięso wołowe wieprzowym. Przekonaj się, jakie łatwe może być gotowanie z naszymi sprawdzonymi przepisami.