Zupa gulaszowa z kaszą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

402 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

472 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

692 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

1 szklanka

2.5 kilograma

4 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż wołowinę, grubo pokrojone pomidory z puszki i cebule z powbijanymi goździkami. Zalej wodą i ugotuj wywar.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 1

Krok 2

Po około 2 godzinach wyjmij cebule i mięso, a następnie je ostudź i pokrój w kostkę.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 2

Krok 3

Do wywaru włóż wszystkie pokrojone warzywa i wołowinę. Dopraw bulionetkami Knorr. Gotuj przez następną godzinę.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 3

Krok 4

Dopraw pieprzem. Dodaj kaszę i gotuj, aż będzie miękka. Posyp posiekaną zieloną pietruszką.

Zupa gulaszowa z kaszą - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Monika Łukaszewicz

    Monika Łukaszewicz

    mięso gotować bez pomidorów bo stwardnieje, dodac kminek, papryke, czosnek i wiecej przypraw Oczywiście wg uznania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Felkel

    Małgorzata Felkel

    2,5 kg wołowiny ? Gotowanie 2godz.? A potem jeszcze.Za najniższą krajową pensję. Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Janeczek

    Hanna Janeczek

    Pyszna i sycąca

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa gulaszowa z kasząZupa gulaszowa z kaszą

Jeśli szukasz smacznego dania jednogarnkowego, koniecznie wypróbuj przepis na zupę gulaszową z kaszą. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mięsa wołowego, cebuli, kaszy gryczanej lub jęczmiennej, marchwi, ziemniaków oraz pomidorów z puszki. Zacznij od ugotowania mięsa w całości. Gdy będzie miękkie, wyjmij je z wywaru, a następnie ostudź i pokrój w kostkę. Pokrojoną wołowinę ponownie włóż do garnka z wywarem, razem z pozostałymi składnikami (marchwią, selerem oraz ziemniakami), i gotuj jeszcze przez godzinę. By nadać daniu bogatszy smak, całość dopraw pieprzem, bulionetką wołową oraz posiekaną drobno natką pietruszki. Dobrym pomysłem będzie również dodanie goździków, które nadadzą lekko korzennego aromatu. Gulasz z kaszą podawaj na ciepło, razem z pajdą świeżego chleba. Posyp danie natką pietruszki. Pamiętaj, że przepis możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując mięso wołowe wieprzowym. Przekonaj się, jakie łatwe może być gotowanie z naszymi sprawdzonymi przepisami.