Składniki
2.5 kilograma
1 sztuka
6 sztuk
1 szklanka
4 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
8 sztuk
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka włóż wołowinę, grubo pokrojone pomidory z puszki i cebule z powbijanymi goździkami. Zalej wodą i ugotuj wywar.
Krok 2
Po około 2 godzinach wyjmij cebule i mięso, a następnie je ostudź i pokrój w kostkę.
Krok 3
Do wywaru włóż wszystkie pokrojone warzywa i wołowinę. Dopraw bulionetkami Knorr. Gotuj przez następną godzinę.
Krok 4
Dopraw pieprzem. Dodaj kaszę i gotuj, aż będzie miękka. Posyp posiekaną zieloną pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa gulaszowa z kaszą
Jeśli szukasz smacznego dania jednogarnkowego, koniecznie wypróbuj przepis na zupę gulaszową z kaszą. Do jej przygotowania potrzebujesz kilku składników, m.in. mięsa wołowego, cebuli, kaszy gryczanej lub jęczmiennej, marchwi, ziemniaków oraz pomidorów z puszki. Zacznij od ugotowania mięsa w całości. Gdy będzie miękkie, wyjmij je z wywaru, a następnie ostudź i pokrój w kostkę. Pokrojoną wołowinę ponownie włóż do garnka z wywarem, razem z pozostałymi składnikami (marchwią, selerem oraz ziemniakami), i gotuj jeszcze przez godzinę. By nadać daniu bogatszy smak, całość dopraw pieprzem, bulionetką wołową oraz posiekaną drobno natką pietruszki. Dobrym pomysłem będzie również dodanie goździków, które nadadzą lekko korzennego aromatu. Gulasz z kaszą podawaj na ciepło, razem z pajdą świeżego chleba. Posyp danie natką pietruszki. Pamiętaj, że przepis możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując mięso wołowe wieprzowym. Przekonaj się, jakie łatwe może być gotowanie z naszymi sprawdzonymi przepisami.