
Składniki
null
null
1 sztuka
3 łyżki
null
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Spraw pstrąga, a następnie skrop cytryną i natrzyj pieprzem.
Krok 2
Do środka włóż kilka gałązek lubczyku.
Krok 3
Zawiń w folię aluminiową i odłóż w chłodne miejsce. Po godzinie ułóż na grillu i piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej