Pstrąg Teresy z lubczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg Teresy z lubczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

3 łyżki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Spraw pstrąga, a następnie skrop cytryną i natrzyj pieprzem.

Krok 2

Do środka włóż kilka gałązek lubczyku.

Krok 3

Zawiń w folię aluminiową i odłóż w chłodne miejsce. Po godzinie ułóż na grillu i piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej