Pstrąg Teresy z lubczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg Teresy z lubczykiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

3 łyżki

null

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Spraw pstrąga, a następnie skrop cytryną i natrzyj pieprzem.

Krok 2

Do środka włóż kilka gałązek lubczyku.

Krok 3

Zawiń w folię aluminiową i odłóż w chłodne miejsce. Po godzinie ułóż na grillu i piecz 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg Teresy z lubczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej