Brukselka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę wrzuć do wrzącej wody na 3 minuty, odcedź i przelej zimną wodą.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i zarumień na oleju.

Krok 3

Dodaj brukselkę i oprósz przyprawami. Duś przez 15 minut na niewielkim ogniu.

Krok 4

Posyp zieleniną i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej