
Składniki
3 łyżki
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę wrzuć do wrzącej wody na 3 minuty, odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i zarumień na oleju.
Krok 3
Dodaj brukselkę i oprósz przyprawami. Duś przez 15 minut na niewielkim ogniu.
Krok 4
Posyp zieleniną i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej