
Składniki
3 łyżki
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 kilogram
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę wrzuć do wrzącej wody na 3 minuty, odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i zarumień na oleju.
Krok 3
Dodaj brukselkę i oprósz przyprawami. Duś przez 15 minut na niewielkim ogniu.
Krok 4
Posyp zieleniną i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej