Brukselka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brukselka z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 kilogram

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę wrzuć do wrzącej wody na 3 minuty, odcedź i przelej zimną wodą.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i zarumień na oleju.

Krok 3

Dodaj brukselkę i oprósz przyprawami. Duś przez 15 minut na niewielkim ogniu.

Krok 4

Posyp zieleniną i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brukselka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej